关闭图标
log图标

toefl.viplgw.cn

  • 使用手机注册
  • 使用邮箱注册
  • 手机号不能为空!

    验证码不能为空!

    用户名不能为空!

    密码不能为空!

  • 邮箱不能为空!

    验证码不能为空!

    用户名不能为空!

    密码不能为空!

已有账号? 登录到雷哥托福
关闭图标
log图标
  • 使用手机找回密码
  • 使用邮箱找回密码
  • 手机号不能为空!

    验证码不能为空!

    密码不能为空!

  • 邮箱不能为空!

    验证码不能为空!

    密码不能为空!

又想起来了
加入生词本

listen

英['lɪs(ə)n] 美['lɪsn]
vi. 听,倾听;听从,听信
n. 听,倾听

已添加
×

我要举报草莓小菇凉评论

用户头像
草莓小菇凉:说的非常好,十分有道理,棒棒棒!

06-08 15:44:55

请选择举报类型:

举报电话:400 1816 180    举报QQ:2095453331
×
logo图标
分享到雷哥托福

分享成功图标分享成功

邀请名师点评成功,管理员正在安排老师进行点评。

继续做题 返回首页
支付雷豆失败图标 雷豆余额不足 购买雷豆 返回
报告题目错误
请选择错误类型:
请描述一下这个错误:

取消

TPO26 托福阅读 Passage2 Survival of Plants and Animals in Desert Conditions
文本+题目原文+答案解析【雷哥托福】

2019-06-25 10:44:49 发布 来源:雷哥托福 阅读量:2700

TPO26 托福阅读 Passage2 Survival of Plants and Animals in Desert Conditions
文本+题目原文+答案解析


Survival of Plants and Animals in Desert Conditions

The harsh conditions in deserts are intolerable for most plants and animals. Despite these conditions, however, many varieties of plants and animals have adapted to deserts in a number of ways. Most plant tissues die if their water content falls too low: the nutrients that feed plants are transmitted by water; water is a raw material in the vital process of photosynthesis; and water regulates the temperature of a plant by its ability to absorb heat because water vapor lost to the atmosphere through the leaves helps to lower plant temperatures.[] Water controls the volume of plant matter produced. [] The distribution of plants within different areas of desert is also controlled by water. [] Some areas, because of their soil texture, topographical position, or distance from rivers or groundwater, have virtually no water available to plants, whereas others do.[]

The nature of plant life in deserts is also highly dependent on the fact that they have to adapt to the prevailing aridity. There are two general classes of vegetation: long-lived perennials, which may be succulent (water-storing) and are often dwarfed and woody, and annuals or ephemerals, which have a short life cycle and may form a fairly dense stand immediately after rain.

The ephemeral plants evade drought. Given a year of favorable precipitation, such plants will develop vigorously and produce large numbers of flowers and fruit. This replenishes the seed content of the desert soil. The seeds then lie dormant until the next wet year, when the desert blooms again.

The perennial vegetation adjusts to the aridity by means of various avoidance mechanisms. Most desert plants are probably best classified as xerophytes. They possess drought-resisting adaptations: loss of water through the leaves is reduced by means of dense hairs covering waxy leaf surfaces, by the closure of pores during the hottest times to reduce water loss, and by the rolling up or shedding of leaves at the beginning of the dry season. Some xerophytes, the succulents (including cacti), store water in their structures. Another way of countering drought is to have a limited amount of mass above ground and to have extensive root networks below ground. It is not unusual for the roots of some desert perennials to extend downward more than ten meters. Some plants are woody in type — an adaptation designed to prevent collapse of the plant tissue when water stress produces wilting. Another class of desert plant is the phreatophyte. These have adapted to the environment by the development of long taproots that penetrate downward until they approach the assured water supply provided by groundwater. Among these plants are the date palm, tamarisk, and mesquite. They commonly grow near stream channels, springs, or on the margins of lakes.

Animals also have to adapt to desert conditions, and they may do it through two forms of behavioral adaptation: they either escape or retreat. Escape involves such actions as aestivation, a condition of prolonged dormancy, or torpor, during which animals reduce their metabolic rate and body temperature during the hot season or during very dry spells.

    Seasonal migration is another form of escape, especially for large mammals or birds. The term retreat is applied to the short-term escape behavior of desert animals, and it usually assumes the pattern of a daily rhythm. Birds shelter in nests, rock overhangs, trees, and dense shrubs to avoid the hottest hours of the day, while mammals like the kangaroo rat burrow underground.

Some animals have behavioral, physiological, and morphological (structural) adaptations that enable them to withstand extreme conditions. For example, the ostrich has plumage that is so constructed that the feathers are long but not too dense. When conditions are hot, the ostrich erects them on its back, thus increasing the thickness of the barrier between solar radiation and the skin. The sparse distribution of the feathers, however, also allows considerable lateral air movement over the skin surface, thereby permitting further heat loss by convection. Furthermore, the birds orient themselves carefully with regard to the Sun and gently flap their wings to increase convection cooling.


TPO26托福阅读 Passage2 Survival of Plants and Animals in Desert Conditions 题目


Question 1 of 13: According to paragraph 1, water provides all of the following essential functions for plants EXCEPT

A. improving plants’ ability to absorb sunlight

B. preventing plants from becoming overheated

C. transporting nutrients

D. serving as a raw material for photosynthesis


Question 2 of 13: Paragraph 3 suggests that during a dry year ephemerals

A. produce even more seeds than in a wet year

B. do not sprout from their seeds

C. bloom much later than in a wet year

D. are more plentiful than perennials


Question 3 of 13: How is paragraph 2 related to paragraph 3?

A. Paragraph 2 provides a general description of desert plants, and paragraph 3 provides a scientific explanation for these observations.

B. Paragraph 2 divides desert plants into two categories, and paragraph 3 provides further information about one of these categories.

C. Paragraph 2 proposes one way of dividing desert plants into categories, and paragraph 3 explains one problem with this method of classification.

D. Paragraph 2 discusses two categories of desert plants, and paragraph 3 introduces a third category of plants.


Question 4 of 13:  In saying that ephemerals will develop “vigorously” when there is favorable precipitation, the author means that their development will be

A. sudden

B. early

C. gradual

D. strong and healthy


Question 5 of 13: The word “countering” in the passage is closest in meaning to

A. eliminating

B. making use of

C. acting against

D. experiencing


Question 6 of 13:  According to paragraph 4, some desert plants with root systems that are extraordinarily well developed have

A. relatively little growth above ground

B. very leafy aboveground structures

C. non-woody plant tissue resistant to wilting

D. water stored within their roots


Question 7 of 13The word “assured” in the passage is closest in meaning to

A. pure

B. diminished

C. guaranteed

D. deep


Question 8 of 13:  What do “the date palm, tamarisk, and mesquite” have in common?

A. They are always found together.

B. They depend on surface water provided by streams, springs, and lakes.

C. They are phreatophytes.

D. Their roots are capable of breaking through hard soils.


Question9 of 13:Which of the sentences below best expresses the essential information in the highlighted sentence in the passage? Incorrect choices change the meaning in important ways or leave out essential information.

A. One way animals escape is by entering a state of extended dormancy, known as aestivation, during the hottest and driest times of year.

B. Animals can escape without using direct action, or aestivation, simply by reducing their metabolic rate and body temperature.

C. The actions that an animal uses to escape are known as aestivation, which sometimes involves a reduction in metabolic rate or body temperature.

D. When the weather is especially hot and dry, an animal may suffer from a condition known as aestivation, at which point the animal needs to escape.


Question10 of 13It can be inferred from paragraph 5 that all of the places desert animals retreat to

A. provide shade from the sun

B. sometimes become crowded

C. are places where supplies of food are plentiful

D. leave the animals vulnerable to predators


Question11 of 13: According to paragraph 7, what special adaptation helps the ostrich cope with hot desert conditions?

A. Each of its feathers is very short and dense.

B. Its wings produce only lateral air movement when flapping.

C. Its feathers are very thickly set on both its back and its wings.

D. It can make its feathers stand up on its back.


Question 12 of 13: Look at the four squares [] that indicate where the following sentence could be added to the passage.

For this reason, the total amount of plant material in a desert is often 100 times less than the amount of plant material in an equivalent area of temperate forest.

Where would the sentence best fit?

A. Water controls the volume of plant matter produced. 

B. The distribution of plants within different areas of desert is also controlled by water.

C. Some areas, because of their soil texture, topographical position, or distance from rivers or groundwater, have virtually no water available to plants, whereas others do.

D./


Question 13 of 13:  Directions: Select from the seven phrases below the two phrases that correctly characterize special adaptations found primarily in desert annuals and the three phrases that correctly characterize special adaptations found primarily in desert perennials. Select each phrase you select in the appropriate column of the table. This question is worth 3 points.

Adaptations of Annuals

Adaptations of Perennials

Five of the phrases will NOT be used.

Answer Choices

A. Woody structures

B. Explosive growth in wet years

C. Long, thin, shallow roots

D. Storage of water in plant tissue

E. Minimization of the amount of water used for photosynthesis

F. Short life cycle

G. Leaves designed to minimize water loss

 

TPO26托福阅读Passage2 Survival of Plants and Animals in Desert Conditions 真题解析


Question 1 of 13

正确答案:A

解析:在第一段中,B项对应water regulates the temperature of a plant by its ability to absorb heat;C项对应the nutrients that feed plants are transmitted by water; D项对应water is a raw material in the vital process of photosynthesis。排除法选A。 


Question 2 of 13

正确答案:B

解析:第三段主要讲述一年生植物通过保存种子的方法来躲避干旱。根据the seeds then lie dormant until next wet year, when the desert blooms again确定B正确;原文说的是replenish the seed content而不是produce more seeds,排除A;原文未提及一年生植物在dry year是否开花,排除C;原文没有提及一年生植物和多年生植物多少的比较,排除D。


Question 3 of 13

正确答案:B

解析:通过理解段意可知,第二段主要介绍了两种植物,perennials和ephemerals,第三段详细介绍了ephemerals,B正确。


Question 4 of 13

正确答案:D

解析:vigorously,强壮地,茁壮地。在原文中develop vigorously和produce large numbers of flowers and fruit是并列近义,也可据此推断vigorously近义词是strong and healthy。


Question 5 of 13

正确答案:C

解析:counter,反驳,驳斥,抵制,抵消;近义词是acting against。也可根据countering所在句的意思推断:地面上的植物部分少,地底下的根系网络发达,这种结构是为了对抗干旱。eliminating是干扰选项,因为消除干旱是不可能的。 


Question 6 of 13

正确答案:A

解析:根据root systemsto have a limited amount of mass above ground and to have extensive root networks below ground,所以这样的植物有很少的部分在地上。A项正确,同时排除B;根据Some plants are woody in type…prevent collapse of the plant tissue when water stress produces wilting,排除CD项在文中没有依据。leafy,叶茂的。


Question 7 of 13

正确答案:C

解析:assured,肯定的,确保的;近义词是guaranteed,有保证的。diminished,减少的。


Question 8 of 13

正确答案:C

解析:定位到段落的最后4句。这三种植物都是倒数第4句的观点句,Another class of desert plant is the phreatophyte的举例,C正确;AD项在文中没有依据;根据倒数第3句中until they approach the assured water supply provided by grounded water,排除B.


Question 9 of 13

正确答案:A

解析:高亮句的主干是:Escape involves aestivation, during which animals reduce their metabolic rate and body temperature during the hot season or during very dry spells,A项是对句子主干意思的同义改写,such as是对one way的改写,hottest and driest times是对the hot season or during very dry spells的同义改写。B项错在原文未提及without using direct action原文是“降低代谢率和体温”,C项错在说二者是“或”的关系;D原文说的是aestivation是逃避的一种方式,而不是逃避的原因,排除D 


Question 10 of 13

正确答案:A

解析:根据reduce their metabolic rate and body temperature during the hot season or during very dry spells,对照选项可推断出动物会退到的地方日晒少;通过下一段的最后一句话,Birds shelter in nests, rock overhangs…kangaroo rat burrow underground,也可推断动物retreat的地方都能避免阳光,A正确。其它选项在文中没有依据。


Question 11 of 13

正确答案:D

解析:第七段从第2句开始都是在讲火鸟。D 项是对When conditions are hot, the ostrich erects them on its back这句话的同义改写。根据第2句中the features are long but not too dense, 排除A根据第4allows considerable lateral air movement,原文没提only,排除B;原文说的是The sparse distribution of the feathers,所以羽毛稀少,而不是thickly,排除C。


Question 12 of 13

正确答案:B

解析:插入句中的For this reason提示前文有reason的具体内容,且这个原因导致的结果是在沙漠地区的植物比温带森林植物的含水量少100倍。对应这个结果的原因是B处前的water controls the volume of plant matter produced(水影响植物的组织结构)。


Question 13 of 13

正确答案:ANNUALS: BF; PERENNIALS: ADG

解析:ANNUALS:

根据第三段The ephemeral plants evade drought. Given a year of favorable precipitation, such plants will develop vigorously and produce large numbers of flowers and fruitB项对应Annuals;根据第二段annuals or ephemerals, which have a short life cycleF项对应Annuals

PERENNIALS:

根据第二段long-lived perennials, which may be succulent (water-storing) and are often dwarfed and woody,A和D项对应Perennials;根据第四段loss of water through the leaves is reduced,G项对应Perennials。

C项的long, thin, shallow roots和第四段对Perennials根部的描述矛盾,原文说的是It is not unusual for the roots of some desert perennials to extend downward more than ten meters;E项的光合作用只在第一段提到了,而且只说了water is a raw material in the vital process of photosynthesis


全套TPO阅读原文+题目文本+答案解析手册(合计1300页文档),在雷哥托福微信公众号获取


雷哥托福上课详情请咨询老师

1、请联系官方QQ:2250281936;

2、请联系官方个人微信号:toefl12345;

3、请咨询官方电话:400-6021-727;


【使用提示】

1、雷哥托福在线直播课,不限地域,全球考生均可报名参与。

2、获取更多托福信息,请关注雷哥托福微信公众号:toeflgo 



分享:

发表评价

游客

●热门话题

  • 托福考试报名
  • 托福备考资料
  • 托福报名流程
  • 托福机经预测
  • 托福考试时间
  • 托福转考
  • 托福报名费用
  • 托福培训
  • 托福在线课程

更多托福最新咨询及福利,关注公众号,雷哥托福(ID:toeflgo)

雷哥托福toeflgo

托福备考效率不高?托福干货天天免费大放送;

备考提分有瓶颈?口语陪练和写作精批机会领取!

每周托福提分训练营、精品公开课、单词团等你啦~

加我,免费获取资料啦~

雷哥托福-Cassie(lgtoefl666)




联系雷哥托福

全国免费咨询热线:400 1816 180

预约托福考试规划师