关闭图标
log图标

toefl.viplgw.cn

  • 使用手机注册
  • 使用邮箱注册
  • 手机号不能为空!

    验证码不能为空!

    用户名不能为空!

    密码不能为空!

  • 邮箱不能为空!

    验证码不能为空!

    用户名不能为空!

    密码不能为空!

已有账号? 登录到雷哥托福
关闭图标
log图标
  • 使用手机找回密码
  • 使用邮箱找回密码
  • 手机号不能为空!

    验证码不能为空!

    密码不能为空!

  • 邮箱不能为空!

    验证码不能为空!

    密码不能为空!

又想起来了
加入生词本

listen

英['lɪs(ə)n] 美['lɪsn]
vi. 听,倾听;听从,听信
n. 听,倾听

已添加
×

我要举报草莓小菇凉评论

用户头像
草莓小菇凉:说的非常好,十分有道理,棒棒棒!

06-08 15:44:55

请选择举报类型:

举报电话:400 1816 180    举报QQ:2095453331
×
logo图标
分享到雷哥托福

分享成功图标分享成功

邀请名师点评成功,管理员正在安排老师进行点评。

继续做题 返回首页
支付雷豆失败图标 雷豆余额不足 购买雷豆 返回
报告题目错误
请选择错误类型:
请描述一下这个错误:

取消

Official18 托福阅读Passage3 Lighting文本+题目原文+答案解析【雷哥托福】

2019-01-30 17:32:38 发布 来源:雷哥托福 阅读量:2904

TPO18 托福阅读Passage3 Lighting文本+题目原文+答案解析


Lighting

Lightning is a brilliant flash of light produced by an electrical discharge from a storm cloud. The electrical discharge takes place when the attractive tension between a region of negatively charged particles and a region of positively charged particles becomes so great that the charged particles suddenly rush together. The coming together of the oppositely charged particles neutralizes the electrical tension and releases a tremendous amount of energy, which we see as lightning. The separation of positively and negatively charged particles takes place during the development of the storm cloud.

The separation of charged particles that forms in a storm cloud has a sandwich-like structure. Concentrations of positively charged particles develop at the top and bottom of the cloud, but the middle region becomes negatively charged. Recent measurements made in the field together with laboratory simulations offer a promising explanation of how this structure of charged particles forms. What happens is that small (millimeter-to centimeter-size) pellets of ice form in the cold upper regions of the cloud. When these ice pellets fall, some of them strike much smaller ice crystals in the center of the cloud. The temperature at the center of the cloud is about -15℃ or lower. At such temperatures, the collision between the ice pellets and the ice crystals causes electrical charges to shift so that the ice pellets acquire a negative charge and the ice crystals become positively charged. Then updraft wind currents carry the light, positively charged ice crystals up to the top of the cloud. The heavier negatively charged ice pellets are left to concentrate in the center. This process explains why the top of the cloud becomes positively charged, while the center becomes negatively charged. The negatively charged region is large: several hundred meters thick and several kilometers in diameter. Below this large, cold, negatively charged region, the cloud is warmer than -15℃, and at these temperatures, collisions between ice crystals and falling ice pellets produce positively charged ice pellets that then populate a small region at the base of the cloud.

Most lightning takes place within a cloud when the charge separation within the cloud collapses. However, as the storm cloud develops, the ground beneath the cloud becomes positively charged and lightning can take place in the form of an electrical discharge between the negative charge of the cloud and the positively charged ground. Lightning that strikes the ground is the most likely to be destructive, so even though it represents only 20 percent of all lightning, it has received a lot of scientific attention.

Using high-speed photography, scientists have determined that there are two steps to the occurrence of lightning from a cloud to the ground. First, a channel, or path, is formed that connects the cloud and the ground. Then a strong current of electrons follows that path from the cloud to the ground, and it is that current that illuminates the channel as the lightning we see.

The formation of the channel is initiated when electrons surge from the cloud base toward the ground. When a stream of these negatively charged electrons comes within 100 meters of the ground it is met by a stream of positively charged particles that comes up from the ground. When the negatively and positively charged streams meet, a complete channel connecting the cloud and the ground is formed. The channel is only a few centimeters in diameter, but that is wide enough for electrons to follow the channel to the ground in the visible form of a flash of lightning. The stream of positive particles that meets the surge of electrons from the cloud often arises from a tall pointed structure such as a metal flagpole or a tower. That is why the subsequent lightning that follows the completed channel often strikes a tall structure.█

Once a channel has been formed, it is usually used by several lightning discharges, each of them consisting of a stream of electrons from the cloud meeting a stream of positive particles along the established path.█ Sometimes, however, a stream of electrons following an established channel is met by a positive stream making a new path up from the ground. █The result is a forked lightning that strikes the ground in two places.█



TPO18托福阅读Passage3 Lighting 题目


Question 1 of 14: According to paragraph 1, all of the following take place in the development of a flash of lightning EXCEPT

A. great tension between two oppositely charged regions

B. an increase in negatively charged particles over positively charged particles

C. oppositely charged particles coming together

D. the release of electrical energy in the form of visible light


Question 2 of 14: The word “tremendous” in the passage is closest in meaning to

A. distinct

B. growing

C. huge

D. immediate


Question 3 of 14: According to paragraph 2, what causes ice crystals to become positively charged?

A. Collisions with ice pellets

B. Collisions with negatively charged ice crystals at the base of the cloud

C. Becoming concentrated in the central region of the cloud

D. Forming at a temperature greater than -15℃


Question 4 of 14: The word “acquire” in the passage is closest in meaning to

A. reject

B. obtain

C. need

D. produce


Question 5 of 14: According to paragraph 2, why are positively charged ice pellets produced in the lower part of the cloud?

A. Collisions between ice crystals and ice pellets increase in number in the lower part of the cloud

B. The lower part of the cloud is smaller than the region above it

C. More ice pellets than ice crystals reach the lower part of the cloud

D. Temperatures in the lower part of the cloud are warmer than -15°C.


Question 6 of 14: According to paragraph 2, the middle region of a cloud becomes negatively charged due to all of the following EXCEPT

A. a shift of electrical charges between ice pellets and ice crystals

B. negatively charged ice pellets that remain in the middle

C. a temperature of -15℃ or less

D. the development of a positive charge at the base of the cloud


Question 7 of 14: The author remarks that “Lightning that strikes the ground is the most likely to be destructive” in order to explain why

A. this form of lightning has been investigated so much

B. this form of lightning is not as common as lightning within a cloud

C. scientific understanding of this form of lightning is important

D. the buildup of positive charge on the ground beneath a storm cloud can have serious consequences


Question 8 of 14:  The word “illuminates” in the passage is closest in meaning to

A. opens

B. completes

C. lights

D. electrifies


Question 9 of 14:  According to paragraph 5, which of the following is true of the stream of charged particles from the ground?

A. It prevents streams of electrons from the cloud from striking the ground

B. It completes a channel that connects the storm cloud with the ground

C. It produces a stream of electrons from the cloud

D. It widens the path made by the initial stream of electrons from the cloud


Question 10 of 14: Which of the following claims about lightning strikes can be inferred from paragraph 5?

A. During a lightning strike the diameter of the channel the electrons follow is considerably enlarged beyond a few centimeters

B. A building is unlikely to be hit by lightning unless it is at least 100 meters tall

C. A building is hit by a lightning strike because the building itself has first determined the path the lightning then takes to it

D. The light of a lightning strike first appears at the point where the streams of negative and positive particles meet


Question 11 of 14: It can be inferred from paragraph 2 that part of the reason that the top of a storm cloud becomes positively charged is that

A. the top of the cloud is warmer than the middle of the cloud

B. the middle of the cloud is already occupied by positively charged particles

C. the negatively charged ice pellets are too heavy to be carried by the updrafts that move ice crystals

D. collisions between ice pellets in the top of the cloud produce mainly positively charged particles


Question 12 of 14: The word “initiated” is closest in meaning to

A. started

B. intensified

C. finished

D. expected


Question 13 of 14: Look at the four squares █ that indicate where the following sentence could be added to the passage. Where would the sentence best fit?

The descending stream of electrons divides at the point where the new positive-stream channel intersects the established path.

A. Once a channel has been formed, it is usually used by several lightning discharges, each of them consisting of a stream of electrons from the cloud meeting a stream of positive particles along the established path.

B. Sometimes, however, a stream of electrons following an established channel is met by a positive stream making a new path up from the ground. 

C. The result is a forked lightning that strikes the ground in two places.

D./


Question 14 of 14Lightning takes place when a separation of positive and negative electrical particles that develop in a storm cloud suddenly collapses.

A. A storm cloud first develops a positively charged layer at the top then a negatively charged middle layer and finally, a positively charged layer at the bottom

B. Lightning from cloud to ground follows a channel that forms when a stream of electrons moving down meets a stream of positive particles coming up from the ground

C. Lightning from a cloud to the ground is more likely to be destructive than is lightning that takes place within a cloud

D. A separation of oppositely charged particles in clouds develops from collisions of falling ice pellets with ice crystals, from updrafts and from temperature variations

E. Field studies laboratory simulations and high-speed photography have all been used to investigate the way charge separations develop in clouds

F. Once a channel has been formed it is usually used by several successive electrical discharges that illuminate the channel as flashes of lightning

 

TPO18托福阅读Passage3 Lighting真题解析


Question 1 of 14

正确答案:B

解析:EXCEPT题,可以用排除法做,A的tension做关键词定位至第二句,正确,不选;B的negatively和positively charged particles同样定位至第二句,但原文没有比较谁多谁少,所以B未提及,可选;C的come together和D的release做关键词定位都至倒数第二句,都正确,都不选。


Question 2 of 14

正确答案:C

解析:tremendous“大量的,巨大的”,所以正确答案是C huge。原句提到当带相反电荷的粒子碰到一起的时候发生中和并释放_______的能量,就是我们能看到的闪电。根据常识可知闪电的能量很大,所以选huge。A“不同”B“增大”D“立刻”都不合文意。

 

Question 3 of 14

正确答案:A

解析:以ice crystal和positively charged做关键词定位至第二段第七句,提到在这样的温度下,ice pellet和ice crystal的碰撞转移了电荷,使得ice pellet带负电,ice crystal带正电,所以答案应该是A;B虽然也说到碰撞,但不是和负电ice crystals碰撞;C的concentrate in the center为关键词定位到第九句,说的是带负电的ice pellets,信息错误,且与问题无关;D与原文相反,原文说的是-15°C以下发生的碰撞。


Question 4 of 14

正确答案:B

解析:acquire“获得”,所以答案B obtain正确,原句出现了一个and连接的并列句,这里acquire应该和后面并列句中的动词become意思相互对应,表示带有什么样的性质。


Question 5 of 14

正确答案:D

解析:以positively charged ice pellets做关键词定位至最后一句,提到:位于这片又大又冷的带负电区域之下的云层的温度要高于零下15摄氏度,在此温度下,ice crystals和降落的ice pellets的碰撞会产生带positively charged ice pellets,于是在云层的底部聚集成一小片区域。对应D选项。这样的温度是带正电的ice pellets产生在云底部的原因。


Question 6 of 14

正确答案:D

解析:EXCEPT题,排除法,A的ice pellets and ice crystals做关键词定位至第七句,正确,不选;B的in the middle做关键词定位至倒数第四句,正确,不选;C的数字做关键词定位至第六句,正确,不选;D的the base of the cloud做关键词定位至最后一句,但倒数第三句已经说过this process explains,也就是说原因到倒数第三句就完整了,D不是原因,错误,可选。


Question 7 of 14

正确答案:A

解析:修辞目的题,修辞点所在句子提到这种闪电具有破坏性,所以尽管这类闪电只占全部的20%,它仍然受到了很多科学界的关。言下之意,就是研究的比较多,所以答案是A。


Question 8 of 14

正确答案:C

解析:illuminate“发光,照射”,所以C的light是正确答案。原句提到一股强烈的电子流沿通路从云层到地面,并且______那个通路,成为我们所看到的闪电。如果不照亮怎么看到闪电呢?所以C正确;A“打开”B“完成”D“使带电”都不能解释看见,所以都不正确。


Question 9 of 14

正确答案:B

解析:以stream of charged particles from the ground做关键词定位至第五段第二句,提到来自地面的带负电的电子流会在地面以上100米左右碰上来自云层的带正电的电子流,然后又说当二者碰在一起的时候就形成了通路,所以B“形成通路”是正确的。A的prevent,C的produce和D的widen原文都未提及。


Question 10 of 14

正确答案:C

解析:因此题关键词比较难找,所以用排除法做。A的diameter of the channel和centimeter做关键词定位至第五段第四句,但原文没有信息能推出widen,所以A错误;B的数字做关键词定位至第二句,提到100米内正负电荷就会碰到,所以B与原文相反;C的path做关键词定位至最后一句的channel,提到正电荷通常升起自地面上的一个高点,比如旗杆,然后闪电由通路到达地面,所以C说building决定了path是正确的;D的first appear原文没有相关信息。


Question 11 of 14

正确答案:C

解析:以top of the storm cloud做关键词定位至倒数第五句,提到向上的气流将轻的、带正电的粒子带到云层上部,这自然是上部云层带正电的原因,反过来说也就是带负电的粒子很重,所以没有上来,所以答案是C。原文只是提到了中部和下部的温度,上部温度没有信息,所以A错误;由倒数第四句可知中部是负电,B和原文相反;D原文也未提及。


Question 12 of 14

正确答案:A

解析:initiated“开始”,所以正确答案是A started。这句说的是:电子从云层底部涌向地面就会______形成通道,后面又说到一旦正负带电粒子流相遇,一条连接云层和地面的完整的通道便形成了。可以推出云层底部的电子涌向地面是形成的开始,选A。


Question 13 of 14

正确答案:C

解析:插入句没有逻辑提示词或代词,因此只能从意义上理解。这一句说的是:当新的正电子通道与已建立好的通道相遇时,上升的电子流就会分开。而C前面刚好说到a new path。并且意义上也正确,插入句说到上升的电子流会分开,后面接的就是分开的结果:分叉闪电会击中不同的两块地面。


Question 14 of 14

正确答案:BDF

解析:B选项对应原文第五段第一句和第三句,正确;D选项对应原文第二段,正确;F选项对应最后一段第一句,正确。

A选项错在正负电荷是同时形成的,没有先后,不选;C选项错在原文虽然提到落到地面的闪电破坏性比较大,但没有比较云间的闪电和这种闪电谁破坏性更大;E选项是原文第二段和第四段的细节,不选。


全套TPO阅读原文+题目文本+答案解析手册(合计1300页文档),在雷哥托福微信公众号获取


雷哥托福上课详情请咨询老师

1、请联系官方QQ:2250281936;

2、请联系官方个人微信号:toefl12345;

3、请咨询官方电话:400-6021-727;


【使用提示】

1、雷哥托福在线直播课,不限地域,全球考生均可报名参与。

2、获取更多托福信息,请关注雷哥托福微信公众号:toeflgo 



分享:

发表评价

游客

●热门话题

  • 托福考试报名
  • 托福备考资料
  • 托福报名流程
  • 托福机经预测
  • 托福考试时间
  • 托福转考
  • 托福报名费用
  • 托福培训
  • 托福在线课程

更多托福最新咨询及福利,关注公众号,雷哥托福(ID:toeflgo)

雷哥托福toeflgo

托福备考效率不高?托福干货天天免费大放送;

备考提分有瓶颈?口语陪练和写作精批机会领取!

每周托福提分训练营、精品公开课、单词团等你啦~

加我,免费获取资料啦~

雷哥托福-Cassie(lgtoefl666)




联系雷哥托福

全国免费咨询热线:400 1816 180

  • 上海(总部)
  • 北京
  • 成都
  • 杭州
  • 武汉
  • 南京
  • 广州
  • 西安
  • 重庆
  • 深圳
  • 上海(总部)服务中心

    电话:400 1816 180

    地址:上海市徐汇区文定路218号德必徐家汇WE艺术湾B座205

    公交路线:76路、93路、138路宜山路蒲汇塘路站;205路、732路、754路南丹路宜山路站;205路、754路、830路南丹路文定路站等

    地铁路线:地铁3号线、4号线宜山路站出站470m;地铁1号线、4号线上海体育馆站出站600m。

  • 北京服务中心

    电话:400 1816 180

    地址:北京市朝阳区雅宝路7号 E园EPARK大厦508

    公交路线:乘坐公交44路外环;58路;139路;特12路外环;特2路;夜20路外环到雅宝路公交站 下车,走140米即可达到。

    地铁路线:乘坐地铁1号线、2号线到建国门站(A出口)步行1000米即可到达;乘坐地铁2号线、6号线到朝阳门站(A出口)步行1200米即可到达雅宝路7号 E园EPARK大厦。

  • 成都服务中心

    电话:400 1816 180

    地址:成都市锦江区总府路31号Z31六楼(皇冠假日酒店旁)

    公交路线:乘坐58路、98路、锦城观光3号线、熊猫快线5号线在春熙路步行街北站下 步行约281米。

    地铁路线:乘坐地铁2号线或者3号线到春熙路C口下,步行约982米

  • 杭州服务中心

    电话:400 1816 180

    地址:杭州市江干区江锦路159号 平安金融中心B座8楼

    公交路线:901路、105路环线、106路环线、9M路:富春路民心路口站 176路:市民中心北大门站,市民中心西大门站

    地铁路线:号线钱江路站;4号线钱江路,江锦路

  • 武汉服务中心

    电话:400 1816 180

    地址:武汉市珞瑜路光谷世界城广场写字楼1栋1单元14层11421室

    公交路线:乘坐18路,25路,340路,510路,518路,521路等公交车到珞瑜路湖北省中医院站下车

    地铁路线:乘坐地铁2号线至珞雄路A口出,往湖北省中医院光谷院区方向步行50米至世界城广场写字楼

  • 南京服务中心

    电话:400 1816 180

    地址: 南京市秦淮区中山东路532号金蝶科技园 H1幢308号(林客社 内)

    公交路线:5路 34路 34路区间 36路 55路 59路 y5路夜间 17路 65路 115路 118路 y17路夜间

    地铁路线:地铁2号线明故宫站1号口出,向东200米

  • 广州服务中心

    电话:400 1816 180

    地址:广州市天河区体育西路103号维多利广场B座26楼K15

    公交路线:11,18,20,230,278,293,45,583,669,886冼村路中站下。 194,40,777,778,90,观光2路花城广场路站下。

    地铁路线:乘坐地铁APM线至花城大道站下B口出,步行约500米即可到达保利威座大厦北塔。

  • 西安服务中心

    电话:400 1816 180

    地址:西安市莲湖区北大街西华门十字西南角78号嘉会广场C座4层B021号

    公交路线:4路、12路、26路、36路、37路、229路、游7钟楼北站;15路、16路、32路、102路、182路、236路、286路西华门站。

    地铁路线:地铁二号线钟楼站150米;地铁一号线/二号线北大街站700米。

  • 重庆服务中心

    电话:400 1816 180

    地址:重庆市渝中区邹容路68号大都会广场16楼1603-1604室

    公交路线:401、135、114、111、401、151、862、181、262、105、866、153、466

    地铁路线:2号线临江门站500米、1号线小什字站500米、6号线小什字站500米。

  • 深圳服务中心

    电话:400 1816 180

    地址:深圳市罗湖区书城路都市名园B栋5楼B区(只接受预约拜访)

    公交路线:101路 10路 12路 203路 214路 215路 223路 29路 3路 85路 M112路 M191路 M192路 N3路 P100路(定制公交请预约) 高快巴士200号线 高快巴士20路 高快巴士863号线到地王大厦下,步行431米即可到达。

    地铁路线:乘坐1号线/罗宝线/2号线/蛇口线到大剧院(E口)出,步行498米即可到达都市名园B栋

预约托福考试规划师