关闭图标
log图标

toefl.viplgw.cn

  • 使用手机注册
  • 使用邮箱注册
  • 手机号不能为空!

    验证码不能为空!

    用户名不能为空!

    密码不能为空!

  • 邮箱不能为空!

    验证码不能为空!

    用户名不能为空!

    密码不能为空!

已有账号? 登录到雷哥托福
关闭图标
log图标
  • 使用手机找回密码
  • 使用邮箱找回密码
  • 手机号不能为空!

    验证码不能为空!

    密码不能为空!

  • 邮箱不能为空!

    验证码不能为空!

    密码不能为空!

又想起来了
加入生词本

listen

英['lɪs(ə)n] 美['lɪsn]
vi. 听,倾听;听从,听信
n. 听,倾听

已添加
×

我要举报草莓小菇凉评论

用户头像
草莓小菇凉:说的非常好,十分有道理,棒棒棒!

06-08 15:44:55

请选择举报类型:

举报电话:400 1816 180    举报QQ:2095453331
×
logo图标
分享到雷哥托福

分享成功图标分享成功

邀请名师点评成功,管理员正在安排老师进行点评。

继续做题 返回首页
支付雷豆失败图标 雷豆余额不足 购买雷豆 返回
报告题目错误
请选择错误类型:
请描述一下这个错误:

取消

TPO12托福阅读Passage2Transition to Sound in Film文本+题目原文+答案解析【雷哥托福】

2019-01-25 11:51:57 发布 来源:雷哥托福 阅读量:2691

TPO12托福阅读Passage2Transition to Sound in Film文本+题目原文+答案解析


Transition to Sound in Film

The shift from silent to sound film at the end of the 1920s marks, so far, the most important transformation in motion picture history. Despite all the highly visible technological developments in theatrical and home delivery of the moving image that have occurred over the decades since then, no single innovation has come close to being regarded as a similar kind of watershed. In nearly every language, however the words are phrased, the most basic division in cinema history lies between films that are mute and films that speak.

Yet this most fundamental standard of historical periodization conceals a host of paradoxes. Nearly every movie theater, however modest, had a piano or organ to provide musical accompaniment to silent pictures. In many instances, spectators in the era before recorded sound experienced elaborate aural presentations alongside movies' visual images, from the Japanese benshi (narrators) crafting multivoiced dialogue narratives to original musical compositions performed by symphony-size orchestras in Europe and the United States. In Berlin, for the premiere performance outside the Soviet Union of The Battleship Potemkin, film director Sergei Eisenstein worked with Austrian composer Edmund Meisel (1874-1930) on a musical score matching sound to image; the Berlin screenings with live music helped to bring the film its wide international fame.

Beyond that, the triumph of recorded sound has overshadowed the rich diversity of technological and aesthetic experiments with the visual image that were going forward simultaneously in the 1920s. New color processes, larger or differently shaped screen sizes, multiple-screen projections, even television, were among the developments invented or tried out during the period, sometimes with startling success. The high costs of converting to sound and the early limitations of sound technology were among the factors that suppressed innovations or retarded advancement in these other areas. The introduction of new screen formats was put off for a quarter century, and color, though utilized over the next two decades for special productions, also did not become a norm until the 1950s.

Though it may be difficult to imagine from a later perspective, a strain of critical opinion in the 1920 s predicted that sound film would be a technical novelty that would soon fade from sight, just as had many previous attempts, dating well back before the First World War, to link images with recorded sound. These critics were making a common assumption—that the technological inadequacies of earlier efforts (poor synchronization, weak sound amplification, fragile sound recordings) would invariably occur again. To be sure, their evaluation of the technical flaws in 1920 s sound experiments was not so far off the mark, yet they neglected to take into account important new forces in the motion picture field that, in a sense, would not take no for an answer.

These forces were the rapidly expanding electronics and telecommunications companies that were developing and linking telephone and wireless technologies in the 1920s. In the United States, they included such firms as American Telephone and Telegraph. General Electric, and Westinghouse They were interested in all forms of sound technology and all potential avenues for commercial exploitation.Their competition and collaboration were creating the broadcasting industry in the United States, beginning with the introduction of commercial radio programming in the early 1920s. [▊] With financial assets considerably greater than those in the motion picture industry, and perhaps a wider vision of the relationships among entertainment and communications media, they revitalized research into recording sound for motion pictures. 

[▊] In 1929 the United States motion picture industry released more than 300 sound films—a rough figure, since a number were silent films with music tracks, or films prepared in dual versions, to take account of the many cinemas not yet wired for sound. [▊] At the production level, in the United States the conversion was virtually complete by 1930. [▊] In Europe it took a little longer, mainly because there were more small producers for whom the costs of sound were prohibitive, and in other parts of the world problems with rights or access to equipment delayed the shift to sound production for a few more years (though cinemas in major cities may have been wired in order to play foreign sound films). The triumph of sound cinema was swift, complete, and enormously popular.



TPO12托福阅读Passage2Transition to Sound in Film题目


Question 1 of 14: The word “regarded” in the passage is closest in meaning to 

A analyzed 

B considered 

C altered 

D criticized


Question 2 of 14: According to paragraph 1, which of the following is the most significant development in the history of film?  

A The technological innovation of sound film during the 1920s 

B The development of a technology for translating films into other languages C The invention of a method for delivering movies to people's homes 

D The technological improvements allowing clearer images in films


Question 3 of 14: The word “paradoxes” in the passage is closest in meaning to  

A difficulties 

B accomplishments

C parallels 

D contradictions


Question 4 of 14: Why does the author mention “Japanese benshi” and “original musical compositions”?  

A To suggest that audiences preferred other forms of entertainment to film before the transition to sound inthe1920's 

B To provide examples of some of the first sounds that were recorded for film C To indicate some ways in which sound accompanied film before the innovation of sound films in the late 1920s 

D To show how the use of sound in films changed during different historical periods


Question 5 of 14: Paragraph 2 suggests which of the following about Eisenstein’s film The Battleship Potemkirf?  

A The film was not accompanied by sound before its Berlin screening. 

B The film was unpopular in the Soviet Union before it was screened in Berlin. C Eisenstein’s film was the first instance of collaboration between a director and a composer. 

D Eisenstein believed that the musical score in a film was as important as dialogue.


Question 6 of 14: The word “overshadowed” in the passage is closest in meaning to  

A distracted from 

B explained 

C conducted 

D coordinated with


Question 7 of 14: According to paragraph 3, which of the following is NOT true of the technological and aesthetic experiments of the 1920's?  

A Because the costs of introducing recorded sound were low, it was the only innovation that was put to use in the 1920's. 

B The introduction of recorded sound prevented the development of other technological innovations in the 1920's. 

C The new technological and aesthetic developments of the 1920s included the use of color, new screen formats, and television. 

D Many of the innovations developed in the 1920s were not widely introduced until as late as the 1950's.


Question 8 of 14: Which of the sentences below best expresses the essential information in the highlighted sentence in the passage? Incorrect choices change the meaning in important ways or leave out essential information.  

A It was difficult for some critics in the 1920s to imagine why the idea of sound film had faded from sight well before the First World War. 

B As surprising as it seems today, some critics in the 1920s believed that the new attempts at sound films would fade just as quickly as the attempts made before the First World War. 

C Though some early critics thought that sound film would fade, its popularity during the First World War proved that it was not simply a technical novelty. 

D Although some critics predicted well before the First World War that sound film would be an important technical innovation, it was not attempted until the 1920s.


Question 9 of 14: The word “neglected” in the passage is closest in meaning to  

A failed 

B needed 

C started 

D expected


Question 10 of 14: According to paragraph 4, which of the following is true about the technical problems of early sound films?  

A Linking images with recorded sound was a larger obstacle than weak sound amplification or fragile sound recordings. 

B Sound films in the 1920s were unable to solve the technical flaws found in sound films before the First World War. 

C Technical inadequacies occurred less frequently in early sound films than critics suggested. 

D Critics assumed that it would be impossible to overcome the technical difficulties experienced with earlier sound films.


Question 11 of 14: In paragraph 5, commercial radio programming is best described as the result of  

A a financially successful development that enabled large telecommunications firms to weaken their competition. 

B the desire of electronics and telecommunications companies to make sound technology profitable 

C a major development in the broadcasting industry that occurred before the 1920s 

D the cooperation between telecommunications companies and the motion picture industry


Question 12 of 14: According to paragraph 6, which of the following accounts for the delay in the conversion to sound films in Europe?  

A European producers often lacked knowledge about the necessary equipment for the transition to sound films. 

B Smaller European producers were often unable to afford to add sound to their films.

C It was often difficult to wire older cinemas in the major cities to play sound films. 

D Smaller European producers believed that silent films with music accompaniment were aesthetically superior to sound films.


Question 13 of 14: Look at the four squares [▊] that indicate where the following sentence could be added to the passage. Where would the sentence best fit?  

When this research resulted in the development of vastly improved sound techniques, film studios became convinced of the importance of converting to sound.  

A. With financial assets considerably greater than those in the motion picture industry, 

B. In 1929 the United States motion picture industry released more than 300 sound films—a rough figure 

C. At the production level, in the United States the conversion was virtually complete by 1930. 

D. In Europe it took a little longer, mainly because there were more small producers for whom


Question 13 of 14: Directions: An introductory sentence for a brief summary of the passage is provided below. Complete the summary by selecting the THREE answer that express the most important ideas in the passage. Some sentences do not belong in the summary because they express ideas that not presented in the passage or are minor ideas in the passage. This question is worth 2 points. The transition from silent to sound films was the most important development in film history.  

A.Although music and speech had frequently accompanied film presentations before the 1920s, there was a strong desire to add sound to the films themselves. 

B. Because of intense interest in developing and introducing sound in film, the general use of other technological innovations being developed in the 1920s was delayed. 

C. The rapid progress in sound technology made possible by the involvement of telecommunications companies transformed the motion picture industry. D. Japanese filmmakers had developed the technology for creating sound films before directors in Europe and the United States began experimenting with sound. 

E. Before the First World War, film directors showed little interest in linking images with recorded sound. 

F. The arrival of sound film technology in the United States forced smaller producers in the motion picture industry out of business.


TPO12托福阅读Passage2 Transition to Sound in Film真题解析


Question 1 of 14

正确答案:B

解析:regard尊重,视为,关心,所以B的consider视为正确。本句说尽管有了很多东西,但没有像watershed的。前面的innovation和后面的watershed是一类词,所以alter和criticize不对,A的analyze分析完全不靠谱

 

Question 2 of 14

正确答案:A

解析:以most significant development做关键词,虽然原文没有,但第一句有the most important transformation关键词意思相同。说从默片到有声电影是最重要的development,所以A正确,其他答案都没说


Question 3 of 14

正确答案:D

解析:根据大写词定位到最后一句,修辞目的题再往前看。前句说人工引流需要国际协议,后句就举Ataturk and other dams的例子说明在土耳其填埋水坝会给叙利亚和伊拉克造成严重后果,所以证明了前句的论点(需要国际协议),选D

 

Question 4 of 14

正确答案:C

解析:修辞目的题,先看所在的句子,说那时候的spectator会听到很多aural presentation,紧接着就说from这个to那个,也就是说这两个东西都是aural presentation,所以答案是C。A的other forms of entertainment,B的recorded和D的change都没说


Question 5 of 14

正确答案:A

解析:以Einsenstein做关键词定位至最后一句,说在柏林,电影导演才第一次与一个作曲家合作,所以答案是A。B没说,原文只说柏林的演出带来了international fame,没说之前unpopular;C的first collaboration没说;D的一样重要没说


Question 6 of 14

正确答案:A

解析:overshadow遮阴,使失去色彩,所以distract困扰,使分心正确。over在……之上,shadow影子,荫凉。所以整个词就是遮阴之意。原句说recorded sound的triumph怎么样其他技术进步,因为整个文章在讲有声电影,前面又有triumph,所以是这些比别的好,而B解释C引导D合作都不靠谱


Question 7 of 14

正确答案:A

解析:EXCEPT题,排除法。A的cost定位至倒数第二句,但high和low是反的,所以A错,选;B的other technological innovation定位至第一句,正确,不选;C的color和screen定位至第二句,正确,不选;D的1950s定位至最后一句话,正确,不选


Question 8 of 14

正确答案:B

解析:原句的主干就是电影会fade,就像什么什么一样。A完全改变了原文,把difficult和后面的critic硬拼到一起;B正确;C把fade放在了though之后,而though之后的东西是与原文意思相反的,所以反了;D错,不是在一战之前预测的


Question 9 of 14

正确答案:A

解析:neglect忽视,所以A的fail失败,没能怎样正确。这道题很简单,四个选项只有fail是负向的词,其他三个都是中性。原句说他们的evaluation没那么离题,但他们却怎么样考虑new force,没考虑是正确的,所以答案是fail


Question 10 of 14

正确答案:D

解析:以commercial radio programming做关键词定位至第三句,说这些公司的合作和竞争创造了industry,D是个有点儿迷惑的选项,注意是公司之间的联系,不是电影业和公司的联系;C没说;B正确,公司的竞争和合作都是为了赚钱,所以B的profitable正确;A的削弱竞争原文没说


Question 11 of 14

正确答案:B

解析:以commercial radio programming做关键词定位至第三句,说这些公司的合作和竞争创造了industry,D是个有点儿迷惑的选项,注意是公司之间的联系,不是电影业和公司的联系;C没说;B正确,公司的竞争和合作都是为了赚钱,所以B的profitable正确;A的削弱竞争原文没说


Question 12 of 14

正确答案:C

解析:以Europe做关键词定位至倒数第二句,问题问原因,那么句中because后的是答案,有声电影的成本对于小制片商太高,所以B正确。A的lack knowledge原文没说;C原文括号说可能已经wired了,所以C说反;D原文没说选C


Question 13 of 14

正确答案:B

解析:有一个this research做过渡已经够了,说明前面必须得有一个research,而原文只有一个research,所以A和B有可能,而代词this说明research必须得在前,所以A排除


Question 13 of 14

正确答案:ABC

解析:Although选项对应原文第二段,正确 because选项对应原文第三段第一句,正确 the rapid选项对应原文第五段开头句,正确 Japanese选项原文没说,不选 Before选项原文没说,不选 The arrival选项原文没说,不选

全套TPO阅读原文+题目文本+答案解析手册(合计1300页文档),在雷哥托福微信公众号获取


雷哥托福上课详情请咨询老师

1、请联系官方QQ:2250281936;

2、请联系官方个人微信号:toefl12345;

3、请咨询官方电话:400-6021-727;


【使用提示】

1、雷哥托福在线直播课,不限地域,全球考生均可报名参与。

2、获取更多托福信息,请关注雷哥托福微信公众号:toeflgo 


分享:

发表评价

游客

●热门话题

  • 托福考试报名
  • 托福备考资料
  • 托福报名流程
  • 托福机经预测
  • 托福考试时间
  • 托福转考
  • 托福报名费用
  • 托福培训
  • 托福在线课程

更多托福最新咨询及福利,关注公众号,雷哥托福(ID:toeflgo)

雷哥托福toeflgo

托福备考效率不高?托福干货天天免费大放送;

备考提分有瓶颈?口语陪练和写作精批机会领取!

每周托福提分训练营、精品公开课、单词团等你啦~

加我,免费获取资料啦~

雷哥托福-Cassie(lgtoefl666)




联系雷哥托福

全国免费咨询热线:400 1816 180

预约托福考试规划师