关闭图标
log图标

toefl.viplgw.cn

  • 使用手机注册
  • 使用邮箱注册
  • 手机号不能为空!

    验证码不能为空!

    用户名不能为空!

    密码不能为空!

  • 邮箱不能为空!

    验证码不能为空!

    用户名不能为空!

    密码不能为空!

已有账号? 登录到雷哥托福
关闭图标
log图标
  • 使用手机找回密码
  • 使用邮箱找回密码
  • 手机号不能为空!

    验证码不能为空!

    密码不能为空!

  • 邮箱不能为空!

    验证码不能为空!

    密码不能为空!

又想起来了
加入生词本

listen

英['lɪs(ə)n] 美['lɪsn]
vi. 听,倾听;听从,听信
n. 听,倾听

已添加
×

我要举报草莓小菇凉评论

用户头像
草莓小菇凉:说的非常好,十分有道理,棒棒棒!

06-08 15:44:55

请选择举报类型:

举报电话:400 1816 180    举报QQ:2095453331
×
logo图标
分享到雷哥托福

分享成功图标分享成功

邀请名师点评成功,管理员正在安排老师进行点评。

继续做题 返回首页
支付雷豆失败图标 雷豆余额不足 购买雷豆 返回
报告题目错误
请选择错误类型:
请描述一下这个错误:

取消

TPO19 托福阅读Passage3 Discovering the Ice Ages文本+题目原文+答案解析【雷哥托福】

2019-02-11 11:06:11 发布 来源:雷哥托福 阅读量:2882

TPO19 托福阅读Passage3 Discovering the Ice Ages 文本+题目原文+答案解析


Discovering the Ice Ages

 In the middle of the nineteenth century, Louis Agassiz, one of the first scientists to study glaciers, immigrated to the United States from Switzerland and became a professor at Harvard University, where he continued his studies in geology and other sciences. For his research, Agassiz visited many places in the northern parts of Europe and North America, from the mountains of Scandinavia and New England to the rolling hills of the American Midwest. ■ In all these diverse regions, Agassiz saw signs of glacial erosion and sedimentation.■ In flat plains country, he saw moraines (accumulations of earth and loose rock that form at the edges of glaciers) that reminded him of the terminal moraines found at the end of valley glaciers in the Alps. ■ The heterogeneous material of the drift (sand, clay, and rocks deposited there) convinced him of its glacial origin. ■

The areas covered by this material were so vast that the ice that deposited it must have been a continental glacier larger than Greenland or Antarctica. Eventually, Agassiz and others convinced geologists and the general public that a great continental glaciation had extended the polar ice caps far into regions that now enjoy temperate climates. For the first time, people began to talk about ice ages. It was also apparent that the glaciation occurred in the relatively recent past because the drift was soft, like freshly deposited sediment. We now know the age of the glaciation accurately from radiometric dating of the carbon-14 in logs buried in the drift. The drift of the last glaciation was deposited during one of the most recent epochs of geologic time, the Pleistocene, which lasted from 1.8 million to 10,000 years ago. Along the east coast of the United States, the southernmost advance of this ice is recorded by the enormous sand and drift deposits of the terminal moraines that form Long Island and Cape Cod.

It soon became clear that there were multiple glacial ages during the Pleistocene, with warmer interglacial intervals between them. As geologists mapped glacial deposits in the late nineteenth century, they became aware that there were several layers of drift, the lower ones corresponding to earlier ice ages. Between the older layers of glacial material were well- developed soils containing fossils of warm-climate plants. These soils were evidence that the glaciers retreated as the climate warmed. By the early part of the twentieth century, scientists believed that four distinct glaciations had affected North America and Europe during the Pleistocene epoch.

This idea was modified in the late twentieth century, when geologists and oceanographers examining oceanic sediment found fossil evidence of warming and cooling of the oceans. Ocean sediments presented a much more complete geologic record of the Pleistocene than continental glacial deposits did. The fossils buried in Pleistocene and earlier ocean sediments were of foraminifera—small, single-celled marine organisms that secrete shells of calcium carbonate, or calcite. These shells differ in their proportion of ordinary oxygen (oxygen-16) and the heavy oxygen isotope (oxygen-18). The ratio of oxygen-16 to oxygen-18 found in the calcite of a foraminifer's shell depends on the temperature of the water in which the organism lived. Different ratios in the shells preserved in various layers of sediment reveal the temperature changes in the oceans during the Pleistocene epoch.

Isotopic analysis of shells allowed geologists to measure another glacial effect. They could trace the growth and shrinkage of continental glaciers, even in parts of the ocean where there may have been no great change in temperature— around the equator, for example. The oxygen isotope ratio of the ocean changes as a great deal of water is withdrawn from it by evaporation and is precipitated as snow to form glacial ice. During glaciations, the lighter oxygen-16 has a greater tendency to evaporate from the ocean surface than the heavier oxygen-18 does. Thus, more of the heavy isotope is left behind in the ocean and absorbed by marine organisms. From this analysis of marine sediments, geologists have learned that there were many shorter, more regular cycles of glaciation and deglaciation than geologists had recognized from the glacial drift of the continents alone.

 

TPO19托福阅读 Passage1 Discovering the Ice Ages 题目


Question 1 of 14:  The word "accumulations" in the passage is closest in meaning to

A. Signs

B. Pieces

C. Types

D. Deposits


Question 2 of 14: The word “heterogeneous” in the passage is closest in meaning to

A. Remaining

B. Varied

C. Familiar

D. Layered


Question 3 of 14: According to paragraph 1, what persuaded Louis Agassiz that glaciation in the past had been widespread?

A. Geologic differences between mountain valleys and flat plains

B. The presence of similar glacial material in many different regions

C. Geologic research on mountain glaciers in the Alps

D. Evidence of regional differences in the drift caused by glacial erosion


Question 4 of 14: The word “enjoy” in the passage is closest in meaning to

A. experience

B. resemble

C. expect

D. dominate


Question 5 of 14: It can be inferred from paragraph 2 that Agassiz and other geologists of his time were not able to determine

A. which geographic regions had been covered with ice sheets in the last ice age

B. the exact dates at which drifts had been deposited during the last ice age

C. the exact composition of the drifts laid during the last ice age

D. how far south along the east coast of the United States the ice had advanced during the last ice age


Question 6 of 14: According to paragraph 3, what did geologists conclude as a result of finding well-developed soils containing warm- climate plant fossils between layers of glacial drift?

A. There had been only one warm period before the Pleistocene epoch

B. There had been multiple periods of mild weather between ice ages

C. Several glacial periods occurred after the Pleistocene epoch

D. Some earlier epochs were warmer than the Pleistocene


Question 7 of 14: According to paragraphs 3 and 4, scientists modified their theory about the exact number of glaciations because of evidence obtained from

A. ocean sediments

B. interglacial soils

C. glacial deposits

D. air samples


Question 8 of 14:  The word “reveal" in the passage is closest in meaning to

A. result from

B. vary with

C. show

D. preserve


Question 9 of 14: According to paragraph 4, scientists use foraminifera shells to learn about Pleistocene ocean conditions by   

A. measuring the amount of calcium carbonate present in the shells

B. determining the proportion of shell in each layer of sediment

C. comparing shells deposited during the Pleistocene with those buried earlier

D. calculating the relative quantity of two oxygen isotopes in the calcite


Question10 of 14: It can be inferred from paragraph 5 that forammifera fossil shells containing calcite with high percentages of oxygen-16 were deposited at times when

A. polar ice extended as far as equatorial regions of land and sea

B. extensive glaciation was not occurring

C. there were no great increases in ocean temperature

D. there was heavy snowfall on continental glaciers


Question11 of 14:  In paragraph 5, why does the author include the information that the “oxygen isotope ratio of the ocean changes as a great deal of water is withdrawn from it by evaporation and is precipitated as snow to form glacial ice”?

A. To explain how scientists were able to calculate how frequently the continental ice sheets expanded and contracted

B. To explain how scientists have determined that there was no great change in ocean temperatures at the equator during past glaciations

C. To provide evidence that oxygen-16 has a greater tendency to evaporate than does oxygen-18

D. To suggest that equatorial marine organisms absorb more heavy isotopes than do marine organisms elsewhere


Question 12 of 14: According to the passage, when did scientists begin to realize that more than one ice age had occurred?

A. In the mid nineteenth century

B. In the late nineteenth century

C. In the early twentieth century

D. In the late twentieth century


Question13 of 14: Look at the four squares  [■] that indicate where the following sentence could be added to the passage. Where would the sentence best fit?

In his view, there could be no other explanation for the composition of such drift.

A. In all these diverse regions, Agassiz saw signs of glacial erosion and sedimentation.

B. In flat plains country, he saw moraines (accumulations of earth and loose rock that form at the edges of glaciers) that reminded him of the terminal moraines found at the end of valley glaciers in the Alps.

C. The heterogeneous material of the drift (sand, clay, and rocks deposited there) convinced him of its glacial origin.

D. /


Question14 of 14: Louis Agassiz was the first to note signs of glacial erosion and sedimentation in diverse regions of Europe and North America.

Answer Choices

A. Evidence of a pattern of glacier-like deposits eventually convinced most geologists that an enormous continental glacier had extended into the temperate zone

B. Glacial research showed that many layers of ice were deposited, with each new period of glaciation extending farther south than the one before

C. Isotopic analysis of marine sediments showed that periods of glaciation and deglaciation were more frequent, shorter, and more cyclic than previously thought

D. Nineteenth-century geologists came to accept the idea that the areas covered by polar ice had reached as far as the equator, a far larger area than Agassiz had thought

E. Nineteenth-century geologists studying the layers of drift concluded that during the Pleistocene epoch, several glaciations had occurred with warm periods between them

F. Research involving foraminifera fossil shells shows that ocean temperatures in the Northern Hemisphere varied greatly during the most extensive periods of glaciation

 

TPO54托福阅读PassageDiscovering the Ice Ages 真题解析


Question 1 of 14

正确答案:D

解析:accumulation“沉积,聚集”,所以答案是D deposit。


Question 2 of 14

正确答案:B

解析:heterogeneous“由很多种类组成的”,所以正确答案是B varied“多样的”。

 

Question 3 of 14

正确答案:B

解析:对应到第一段第二、三句。提到Agassiz去了很多地方,在不同的地方都发现了冰蚀和沉积痕迹,所以答案是B。D的regional difference与原文相反;A的geologic difference原文未提及,C答非所问。


Question 4 of 14

正确答案:A

解析:enjoy最常见的意思是“喜欢、享受”,但这里需要通过上下文情境去判断它的意思,原文提到Agassiz和其他地质学家使大众相信极地大陆冰川从极地扩展到了现在_____温带的地方。根据意思可以判断应该是“处于”温带的地方,所以A正确,表示“正在…状态下”。


Question 5 of 14

正确答案:B

解析:推断题。对应到第二段第五句:我们现在知道通过测量碳14的方法计算冰川的年代。言下之义之前在Agassiz他们所处的年代是不知道的。


Question 6 of 14

正确答案:B

解析:以warm-climate plant fossils做关键词定位至第三段第三句,但这句没提到结论是什么。而开头的主旨句说了在Pleistocene时期共有好几次冰川时期,而且期间有几次温暖时期。可见后面证据的展开都是为了支持这一主旨句的,所以正确答案是B。


Question 7 of 14

正确答案:A

解析:以modified their theory做关键词定位至第四段第一句,提到改变了idea的原因是他们看了oceanic sediment里面的化石,所以证据是来自ocean sediment的,答案是A。


Question 8 of 14

正确答案:C

解析:reveal“揭示,揭开”,所以C show正确。


Question 9 of 14

正确答案:D

解析:根据关键词foraminifera shells定位到第四段后三句,说到这个壳是什么,另外壳的普通氧(氧16)和重氧同位素(氧18)的比例不同,比例取决于生物居住的水域的温度,这种比例差异能反映出海洋气温变化。言下之意,通过计算这两个不同氧的比例,即相对量,就可以判断Pleistocene时期海洋情况。选D。


Question 10 of 14

正确答案:B

解析:以oxygen-16做关键词定位至第五段第四句,提到在冰川时期,氧16更容易蒸发,使得海水中的氧18就多,反过来说氧16多,说明不是冰川时期,所以答案是B,不存在广泛的冰川。ACD三项说的都是冰川时期,所以都与原文相反。


Question 11 of 14

正确答案:A

解析:修辞目的题,修辞点所在句子只是一个客观陈述,所以往前看,前一句提到科学家们能够追踪大型冰川的增长和减小。后面所述都是具体原理的介绍,所以答案是A。


Question 12 of 14

正确答案:B

解析:第三段段第二句说十九世纪晚期人们发现有很多层沉积物,下部的沉积物对应早期的冰期,也就是发现有多次冰期出现,所以正确的时间应该是在十九世纪晚期,所以答案是B。


Question 13 of 14

正确答案:D

解析:插入句中的in his view, no other explanation说明插入句前一句肯定提到了某人的一个观点,所以选D,D前一句的convince him of…说明了他的结论性的观点。


Question 14 of 14

正确答案:ACE

解析:A选项对应原文第二段第二句,正确;C选项对应原文第五段最后一句,正确;E选项对应第三段第一句,正确

B选项原文没有提及;D错在原文没提到比Agassiz想的更大;F选项在原文没

有提及。


全套TPO阅读原文+题目文本+答案解析手册(合计1300页文档),在雷哥托福微信公众号获取


雷哥托福上课详情请咨询老师

1、请联系官方QQ:2250281936;

2、请联系官方个人微信号:toefl12345;

3、请咨询官方电话:400-6021-727;


【使用提示】

1、雷哥托福在线直播课,不限地域,全球考生均可报名参与。

2、获取更多托福信息,请关注雷哥托福微信公众号:toeflgo 



分享:

发表评价

游客

●热门话题

  • 托福考试报名
  • 托福备考资料
  • 托福报名流程
  • 托福机经预测
  • 托福考试时间
  • 托福转考
  • 托福报名费用
  • 托福培训
  • 托福在线课程

更多托福最新咨询及福利,关注公众号,雷哥托福(ID:toeflgo)

雷哥托福toeflgo

托福备考效率不高?托福干货天天免费大放送;

备考提分有瓶颈?口语陪练和写作精批机会领取!

每周托福提分训练营、精品公开课、单词团等你啦~

加我,免费获取资料啦~

雷哥托福-Cassie(lgtoefl666)




联系雷哥托福

全国免费咨询热线:400 1816 180

  • 上海(总部)
  • 北京
  • 成都
  • 杭州
  • 武汉
  • 南京
  • 广州
  • 西安
  • 重庆
  • 深圳
  • 上海(总部)服务中心

    电话:400 1816 180

    地址:上海市徐汇区文定路218号德必徐家汇WE艺术湾B座205

    公交路线:76路、93路、138路宜山路蒲汇塘路站;205路、732路、754路南丹路宜山路站;205路、754路、830路南丹路文定路站等

    地铁路线:地铁3号线、4号线宜山路站出站470m;地铁1号线、4号线上海体育馆站出站600m。

  • 北京服务中心

    电话:400 1816 180

    地址:北京市朝阳区雅宝路7号 E园EPARK大厦508

    公交路线:乘坐公交44路外环;58路;139路;特12路外环;特2路;夜20路外环到雅宝路公交站 下车,走140米即可达到。

    地铁路线:乘坐地铁1号线、2号线到建国门站(A出口)步行1000米即可到达;乘坐地铁2号线、6号线到朝阳门站(A出口)步行1200米即可到达雅宝路7号 E园EPARK大厦。

  • 成都服务中心

    电话:400 1816 180

    地址:成都市锦江区总府路31号Z31六楼(皇冠假日酒店旁)

    公交路线:乘坐58路、98路、锦城观光3号线、熊猫快线5号线在春熙路步行街北站下 步行约281米。

    地铁路线:乘坐地铁2号线或者3号线到春熙路C口下,步行约982米

  • 杭州服务中心

    电话:400 1816 180

    地址:杭州市江干区江锦路159号 平安金融中心B座8楼

    公交路线:901路、105路环线、106路环线、9M路:富春路民心路口站 176路:市民中心北大门站,市民中心西大门站

    地铁路线:号线钱江路站;4号线钱江路,江锦路

  • 武汉服务中心

    电话:400 1816 180

    地址:武汉市珞瑜路光谷世界城广场写字楼1栋1单元14层11421室

    公交路线:乘坐18路,25路,340路,510路,518路,521路等公交车到珞瑜路湖北省中医院站下车

    地铁路线:乘坐地铁2号线至珞雄路A口出,往湖北省中医院光谷院区方向步行50米至世界城广场写字楼

  • 南京服务中心

    电话:400 1816 180

    地址: 南京市秦淮区中山东路532号金蝶科技园 H1幢308号(林客社 内)

    公交路线:5路 34路 34路区间 36路 55路 59路 y5路夜间 17路 65路 115路 118路 y17路夜间

    地铁路线:地铁2号线明故宫站1号口出,向东200米

  • 广州服务中心

    电话:400 1816 180

    地址:广州市天河区体育西路103号维多利广场B座26楼K15

    公交路线:11,18,20,230,278,293,45,583,669,886冼村路中站下。 194,40,777,778,90,观光2路花城广场路站下。

    地铁路线:乘坐地铁APM线至花城大道站下B口出,步行约500米即可到达保利威座大厦北塔。

  • 西安服务中心

    电话:400 1816 180

    地址:西安市莲湖区北大街西华门十字西南角78号嘉会广场C座4层B021号

    公交路线:4路、12路、26路、36路、37路、229路、游7钟楼北站;15路、16路、32路、102路、182路、236路、286路西华门站。

    地铁路线:地铁二号线钟楼站150米;地铁一号线/二号线北大街站700米。

  • 重庆服务中心

    电话:400 1816 180

    地址:重庆市渝中区邹容路68号大都会广场16楼1603-1604室

    公交路线:401、135、114、111、401、151、862、181、262、105、866、153、466

    地铁路线:2号线临江门站500米、1号线小什字站500米、6号线小什字站500米。

  • 深圳服务中心

    电话:400 1816 180

    地址:深圳市罗湖区书城路都市名园B栋5楼B区(只接受预约拜访)

    公交路线:101路 10路 12路 203路 214路 215路 223路 29路 3路 85路 M112路 M191路 M192路 N3路 P100路(定制公交请预约) 高快巴士200号线 高快巴士20路 高快巴士863号线到地王大厦下,步行431米即可到达。

    地铁路线:乘坐1号线/罗宝线/2号线/蛇口线到大剧院(E口)出,步行498米即可到达都市名园B栋

预约托福考试规划师