关闭图标
log图标

toefl.viplgw.cn

  • 使用手机注册
  • 使用邮箱注册
  • 手机号不能为空!

    验证码不能为空!

    用户名不能为空!

    密码不能为空!

  • 邮箱不能为空!

    验证码不能为空!

    用户名不能为空!

    密码不能为空!

已有账号? 登录到雷哥托福
关闭图标
log图标
  • 使用手机找回密码
  • 使用邮箱找回密码
  • 手机号不能为空!

    验证码不能为空!

    密码不能为空!

  • 邮箱不能为空!

    验证码不能为空!

    密码不能为空!

又想起来了
加入生词本

listen

英['lɪs(ə)n] 美['lɪsn]
vi. 听,倾听;听从,听信
n. 听,倾听

已添加
×

我要举报草莓小菇凉评论

用户头像
草莓小菇凉:说的非常好,十分有道理,棒棒棒!

06-08 15:44:55

请选择举报类型:

举报电话:400 1816 180    举报QQ:2095453331
×
logo图标
分享到雷哥托福

分享成功图标分享成功

邀请名师点评成功,管理员正在安排老师进行点评。

继续做题 返回首页
支付雷豆失败图标 雷豆余额不足 购买雷豆 返回
报告题目错误
请选择错误类型:
请描述一下这个错误:

取消

TPO15托福阅读Passage3 Glacier Formation 文本+题目原文+答案解析【雷哥托福】

2019-01-28 11:51:00 发布 来源:雷哥托福 阅读量:3128

TPO15托福阅读Passage3 Glacier Formation 文本+题目原文+答案解析


Glacier Formation

Glaciers are slowly moving masses of ice that have accumulated on land in areas where more snowfalls during a year than melts. Snow falls as hexagonal crystals, but once on the ground, snow is soon transformed into a compacted mass of smaller, rounded grains. ■ As the air space around them is lessened by compaction and melting, the grains become denser. ■ With further melting, refreezing, and increased weight from newer snowfall above, the snow reaches a granular recrystallized stage intermediate between flakes and ice known as firn. ■ With additional time, pressure, and refrozen meltwater from above, the small firn granules become larger, interlocked crystals of blue glacial ice. ■ When the ice is thick enough, usually over 30 meters, the weight of the snow and firn will cause the ice crystals toward the bottom to become plastic and to flow outward or downward from the area of snow accumulation.

Glaciers are open systems, with snow as the system's input and meltwater as the system' s main output. The glacial system is governed by two basic climatic variables: precipitation and temperature. For a glacier to grow or maintain its mass, there must be sufficient snowfall to match or exceed the annual loss through melting, evaporation, and calving, which occurs when the glacier loses solid chunks as icebergs to the sea or to large lakes. If summer temperatures are high for too long, then all the snowfall from the previous winter will melt. Surplus snowfall is essential for a glacier to develop. A surplus allows snow to accumulate and for the pressure of snow accumulated over the years to transform buried snow into glacial ice with a depth great enough for the ice to flow. Glaciers are sometimes classified by temperature as faster-flowing temperate glaciers or as slower-flowing polar glaciers.

Glaciers are part of Earth's hydrologic cycle and are second only to the oceans in the total amount of water contained. About 2 percent of Earth's water is currently frozen as ice. Two percent may be a deceiving figure, however, since over 80 percent of the world's freshwater is locked up as ice in glaciers, with the majority of it in Antarctica. The total amount of ice is even more awesome if we estimate the water released upon the hypothetical melting of the world's glaciers. Sea level would rise about 60 meters. This would change the geography of the planet considerably. In contrast, should another ice age occur, sea level would drop drastically. During the last ice age, sea level dropped about 120 meters.

When snow falls on high mountains or in polar regions, it may become part of the glacial system. Unlike rain, which returns rapidly to the sea or atmosphere, the snow that becomes part of a glacier is involved in a much more slowly cycling system. Here water may be stored in ice form for hundreds or even hundreds of thousands of years before being released again into the liquid water system as meltwater. In the meantime, however, this ice is not static. Glaciers move slowly across the land with tremendous energy, carving into even the hardest rock formations and thereby reshaping the landscape as they engulf, push, drag, and finally deposit rock debris in places far from its original location. As a result, glaciers create a great variety of landforms that remain long after the surface is released from its icy covering.

Throughout most of Earth's history, glaciers did not exist, but at the present time about 10 percent of Earth's land surface is covered by glaciers. Present-day glaciers are found in Antarctica, in Greenland, and at high elevations on all the continents except Australia. In the recent past, from about 2.4 million to about 10,000 years ago, nearly a third of Earth's land area was periodically covered by ice thousands of meters thick. In the much more distant past, other ice ages have occurred.


TPO15托福阅读Passage3 Glacier Formation 题目


Question 1 of 14: The word "interlocked" in the passage is closest in meaning to

A. intermediate

B. linked

C. frozen

D. fully developed


Question 2 of 14: According to paragraph 1, which of the following does NOT describe a stage in the development of firn?

A. Hexagonal crystals become larger and interlock to form a thick layer.

B. Snow crystals become compacted into grains.

C. Granules recrystallize after melting, refreezing, and further compaction.

D. Grains become denser owing to reduced air space around them.


Question 3 of 14: The word "match"  in the passage is closest in meaning to

A. measure

B. enlarge

C. approximate

D. equal


Question 4 of 14: The word " transform" in the passage is closest in meaning to

A. break

B. push

C. change

D. extend


Question 5 of 14: According to paragraph 2, surplus snow affects a glacier in all the following ways EXCEPT:

A. It provides the pressure needed to cause glacial ice to flow.

B. It offsets losses of ice due to melting, evaporation, and calving.

C. It brings about the formation of firn in the snow it buries.

D. It results in temperate glaciers that are thicker than polar glaciers.


Question 6 of 14: Paragraph 2 implies that which of the following conditions produces the fastest moving glaciers?

A. A climate characteristic of the polar regions

B. A thick layer of ice in a temperate climate

C. Long, warm summers

D. Snow, firn and ice that have been buried for several years


Question 7 of 14The word "deceiving" in the passage is closest in meaning to

A. approximate

B. exaggerated

C. unusual

D. misleading


Question 8 of 14: Why does the author consider the hypothetical melting of the world's glaciers?

A. To contrast the effects of this event with the opposite effects of a new ice age

B. To emphasize how much water is frozen in glaciers

C. To illustrate the disastrous effects of a warming trend

D. To support the claim that glaciers are part of Earth' s hydrologic cycle


Question 9 of 14: The discussion in paragraph 3 answers all the following questions EXCEPT:

A. Where is most of Earth's freshwater?

B. What effect would a new ice age have on sea levels?

C. What is the total amount of water in Earth's oceans?

D. How much of Earth's water is in ice?


Question 10 of 14: The word "static" in the passage is closest in meaning to

A. unchanging

B. usable

C. thick

D. harmless


Question 11 of 14:  Which of the sentences below best expresses the essential information in the highlighted sentence in the passage? Incorrect choices change the meaning in important ways or leave out essential information.

A. As a glacier moves, it leaves behind rock formations that have been engulfed, pushed, and dragged by the glacier.

B. Glaciers reshape the landscape by carving into rock and transporting the resulting debris to distant locations.

C. Glaciers carve the hardest rock formations with great energy and slowly reshape them into debris.

D. The tremendous energy of slowly moving glaciers transports and finally deposits rock debris into large rock formations.


Question 12 of 14: According to paragraph 5, in what way is the present time unusual in the history of Earth?

A. There are glaciers. 

B. More land is covered by glaciers than at anytime in the past.

C. There is no ice age.

D. No glaciers are found in Australia.


Question 13 of 14: Look at the four squares [■] that indicate where the following sentence could be added to the passage.

Firn has the appearance of wet sugar, but it is almost as hard as ice.

Where would the sentence best fit?

A. As the air space around them is lessened by compaction and melting, the grains become denser. 

B. With further melting, refreezing, and increased weight from newer snowfall above, the snow reaches a granular recrystallized stage intermediate between flakes and ice known as firn. 

C. With additional time, pressure, and refrozen meltwater from above, the small firn granules become larger, interlocked crystals of blue glacial ice. 

D. When the ice is thick enough, usually over 30 meters, the weight of the snow and firn will cause the ice crystals toward the bottom to become plastic and to flow outward or downward from the area of snow accumulation.


Question 14 of 14: Directions: An introductory sentence for a brief summary of the passage is provided below. Complete the summary by selecting the THREE answer choices that express the most important ideas in the passage. Some sentences do not belong in the summary because they express ideas that are not presented in the passage or are minor ideas in the passage. This question is worth 2 points.

Glaciers are part of Earth’s hydrologic cycle.

Answer Choices

A. Glaciers, which at present contain 80 percent of Earth's freshwater, form when accumulated snow is compressed and recrystallized into ice over a period of years.

B. When there are glaciers on Earth, water is cycled through the glacier system but the cycle period may be hundreds of thousands of years during periods of ice ages.

C. The glacial system is governed by precipitation and temperature in such a way that glaciers cannot form in temperate latitudes.

D. When glacial ice reaches a depth of 30 meters, the weight of the ice causes ice crystals at the bottom to flow, and the resulting movement of the glacier carves the landscape.

E. If global warming melted the world's glaciers, sea level would rise about 60 meters worldwide.

F. Glaciers have had little effect on Earth's surface because only 2 percent of Earth's water is currently contained in glaciers, and there are fewer glaciers now than at most times in the past.

 

TPO14托福阅读Passage3Glacier Formation真题解析


Question 1 of 14

正确答案:B

解析:interlock“连接,连结”,所以B的link正确。


Question 2 of 14

正确答案:A

解析:EXCEPT题,排除法。A的hexagonal crystal做关键词定位至第一段第二句,但原文说的是:雪花降落时是六角晶体,可一旦落在地面,雪花就迅速凝结成很多小而圆的颗粒,与A选项中的larger相反,A错误,可选;B的compact和grain做关键词同样定位至第二句,正确,不选;C的granules做关键词定位至倒数第三句,正确,不选;D的air space做关键词定位至第三句,正确,不选。

 

Question 3 of 14

正确答案:D

解析:match“匹配,与…一样”,所以D equal是正确答案。原句大意为:要保持或增加冰川的体积,就必须具备足够的降雪量,降雪量要等于或者大于消逝的雪量。

 

Question 4 of 14

正确答案:C

解析:transform“变形”,所以C正确。从单词本身看,trans-表示“转移,转换”,form“形式”,所以整个单词应该是“变形”之意。


Question 5 of 14

正确答案:D

解析:EXCEPT题,排除法。A选项的pressure做关键词定位至第二段倒数第二句,正确,不选;B中的melting, evaporation and calving做关键词定位至第二句,正确,不选;C的firn做关键词定位至第一段的倒数第三句,正确,不选;D的两种glaciers做关键词定位至最后一句,没有提到温带冰川比极地冰川更厚,所以D错误,可选。


Question 6 of 14

正确答案:B

解析:以fast moving glaciers做关键词定位至第二段最后两句,提到冰川要积累到一定的厚度才能流动,另外冰川可根据温度分为快速流动温带冰川和慢速流动极地冰川。A不选,极地的冰川流速慢;C提到气候,但没有提冰川的厚度,不选;D没提气候,所以正确答案是B。


Question 7 of 14

正确答案:D

解析:deceiving“欺骗性的”,所以D的misleading正确。前面说到地球2%的水源处于冰冻状态,后面又提到全球约有80%的淡水是以冰川的形式存在的,大部分都在南极洲,所以仅2%这个数字是具有欺骗性的,即少了的。


Question 8 of 14

正确答案:B

解析:修辞目的题,前面说到2%这个数字是具有欺骗性的,其实80%的淡水都以冰块的形式存于冰川中。这里又说到:如果全球冰川融化后所释放的水量也计入在内,那以冰的形式存在的水量更是让人叹为观止。说明这里是强调以冰块形式存在的水量之大。所以答案是B。


Question 9 of 14

正确答案:C

解析:EXCEPT题,排除法。A的freshwater做关键词定位至第三段第三句,原文说80%的淡水锁在冰川里,肯定是淡水的最大来源了,所以A正确,不选;B的ice age和sea level做关键词定位至最后两句,如果再有一次冰川期,海平面会下降,正确,不选;C的total amount在原文没有对应点,错误,可选;D的ice和Earth’s water做关键词定位至第二句,地球约2%的水源都处于冰动状态,正确,不选。


Question 10 of 14

正确答案:A

解析:static“静止的”,所以A的unchanging正确。根据后一句意义也能推出static意义,后面说到:冰缓慢从地面移过。都移动了,所以应该不是静止,答案A正确。B“有用”C“很厚”D“无害”都不合文意。


Question 11 of 14

正确答案:B

解析:原句的主干结构是:Glaciers move slowly across the land… carving… and thereby reshaping…,and finally deposit… 大意是冰川缓慢移过陆地,切割最坚硬的岩石,因此重新改造了地貌,最后将碎石带离了原来的地点。B保留了原句的核心意思,正确。A没有提到改变地貌、带走碎石,遗漏了重要信息,错误。C选项reshape对象错误,原文是说冰川重塑了地形,而不是C中提到的冰川将岩石改造成碎石,C错误。D意义错误,说冰川将碎石重塑成了岩层,原文没提到。


Question 12 of 14

正确答案:A

解析:根据present time定位到第五段第一句:纵观地球历史,大部分时期内并不存在冰川,但现在10%的地表被冰川覆盖。所以现在与过去不同的就是现在有冰川了,对应A选项。


Question 13 of 14

正确答案:C

解析:按意义,应该是先介绍了firn是什么东西,然后再具体描述性质。B后面一句才是对firn的介绍,因此只能从C、D中选。D前面一句说的是firn又变成较大的相互连结的晶体,按意义发展来说,后面会顺着句意再具体说明晶体相关信息,不会再说firn的性质,所以选C。


Question 14 of 14

正确答案:ABD

解析:A选项对应第一段内容:冰川的确由积雪压缩、结晶形成,而且原文第三段也提到冰川包含地球80%的淡水。B选项对应第四段第二句、第三句:降雪要成为冰川的一部分,循环过程非常缓慢。在这里,水会以冰的形态存在几百或上千年。D选项对应第一段最后一句和第四段最后两句:当冰块到达30米以上,底部的冰就会流动,冰川的流动会改变地貌。

    C选项根据关键词precipitation和temperature对应到第二段,C选项说冰川不能在温带地区产生,与第二段最后一句相矛盾:有一种冰川就是温带的快速流动冰川。E选项是第三段中的一个细节,为了印证冰川含水量大,不选。F选项说到冰川对地表影响很小,与第三段信息不符,原文第三段提到如果冰川水融化,地表会上升60米,会极大改变地球的地理环境,另外F选项说现在的冰川比历史上大部分时期要少,与第五段第一句信息不符,原文提到地球生命中,大部分时间是不存在冰川的。


全套TPO阅读原文+题目文本+答案解析手册(合计1300页文档),在雷哥托福微信公众号获取


雷哥托福上课详情请咨询老师

1、请联系官方QQ:2250281936;

2、请联系官方个人微信号:toefl12345;

3、请咨询官方电话:400-6021-727;


【使用提示】

1、雷哥托福在线直播课,不限地域,全球考生均可报名参与。

2、获取更多托福信息,请关注雷哥托福微信公众号:toeflgo 



分享:

发表评价

游客

●热门话题

  • 托福考试报名
  • 托福备考资料
  • 托福报名流程
  • 托福机经预测
  • 托福考试时间
  • 托福转考
  • 托福报名费用
  • 托福培训
  • 托福在线课程

更多托福最新咨询及福利,关注公众号,雷哥托福(ID:toeflgo)

雷哥托福toeflgo

托福备考效率不高?托福干货天天免费大放送;

备考提分有瓶颈?口语陪练和写作精批机会领取!

每周托福提分训练营、精品公开课、单词团等你啦~

加我,免费获取资料啦~

雷哥托福-Cassie(lgtoefl666)




联系雷哥托福

全国免费咨询热线:400 1816 180

  • 上海(总部)
  • 北京
  • 成都
  • 杭州
  • 武汉
  • 南京
  • 广州
  • 西安
  • 重庆
  • 深圳
  • 上海(总部)服务中心

    电话:400 1816 180

    地址:上海市徐汇区文定路218号德必徐家汇WE艺术湾B座205

    公交路线:76路、93路、138路宜山路蒲汇塘路站;205路、732路、754路南丹路宜山路站;205路、754路、830路南丹路文定路站等

    地铁路线:地铁3号线、4号线宜山路站出站470m;地铁1号线、4号线上海体育馆站出站600m。

  • 北京服务中心

    电话:400 1816 180

    地址:北京市朝阳区雅宝路7号 E园EPARK大厦508

    公交路线:乘坐公交44路外环;58路;139路;特12路外环;特2路;夜20路外环到雅宝路公交站 下车,走140米即可达到。

    地铁路线:乘坐地铁1号线、2号线到建国门站(A出口)步行1000米即可到达;乘坐地铁2号线、6号线到朝阳门站(A出口)步行1200米即可到达雅宝路7号 E园EPARK大厦。

  • 成都服务中心

    电话:400 1816 180

    地址:成都市锦江区总府路31号Z31六楼(皇冠假日酒店旁)

    公交路线:乘坐58路、98路、锦城观光3号线、熊猫快线5号线在春熙路步行街北站下 步行约281米。

    地铁路线:乘坐地铁2号线或者3号线到春熙路C口下,步行约982米

  • 杭州服务中心

    电话:400 1816 180

    地址:杭州市江干区江锦路159号 平安金融中心B座8楼

    公交路线:901路、105路环线、106路环线、9M路:富春路民心路口站 176路:市民中心北大门站,市民中心西大门站

    地铁路线:号线钱江路站;4号线钱江路,江锦路

  • 武汉服务中心

    电话:400 1816 180

    地址:武汉市珞瑜路光谷世界城广场写字楼1栋1单元14层11421室

    公交路线:乘坐18路,25路,340路,510路,518路,521路等公交车到珞瑜路湖北省中医院站下车

    地铁路线:乘坐地铁2号线至珞雄路A口出,往湖北省中医院光谷院区方向步行50米至世界城广场写字楼

  • 南京服务中心

    电话:400 1816 180

    地址: 南京市秦淮区中山东路532号金蝶科技园 H1幢308号(林客社 内)

    公交路线:5路 34路 34路区间 36路 55路 59路 y5路夜间 17路 65路 115路 118路 y17路夜间

    地铁路线:地铁2号线明故宫站1号口出,向东200米

  • 广州服务中心

    电话:400 1816 180

    地址:广州市天河区体育西路103号维多利广场B座26楼K15

    公交路线:11,18,20,230,278,293,45,583,669,886冼村路中站下。 194,40,777,778,90,观光2路花城广场路站下。

    地铁路线:乘坐地铁APM线至花城大道站下B口出,步行约500米即可到达保利威座大厦北塔。

  • 西安服务中心

    电话:400 1816 180

    地址:西安市莲湖区北大街西华门十字西南角78号嘉会广场C座4层B021号

    公交路线:4路、12路、26路、36路、37路、229路、游7钟楼北站;15路、16路、32路、102路、182路、236路、286路西华门站。

    地铁路线:地铁二号线钟楼站150米;地铁一号线/二号线北大街站700米。

  • 重庆服务中心

    电话:400 1816 180

    地址:重庆市渝中区邹容路68号大都会广场16楼1603-1604室

    公交路线:401、135、114、111、401、151、862、181、262、105、866、153、466

    地铁路线:2号线临江门站500米、1号线小什字站500米、6号线小什字站500米。

  • 深圳服务中心

    电话:400 1816 180

    地址:深圳市罗湖区书城路都市名园B栋5楼B区(只接受预约拜访)

    公交路线:101路 10路 12路 203路 214路 215路 223路 29路 3路 85路 M112路 M191路 M192路 N3路 P100路(定制公交请预约) 高快巴士200号线 高快巴士20路 高快巴士863号线到地王大厦下,步行431米即可到达。

    地铁路线:乘坐1号线/罗宝线/2号线/蛇口线到大剧院(E口)出,步行498米即可到达都市名园B栋

预约托福考试规划师