关闭图标
log图标

toefl.viplgw.cn

  • 使用手机注册
  • 使用邮箱注册
  • 手机号不能为空!

    验证码不能为空!

    用户名不能为空!

    密码不能为空!

  • 邮箱不能为空!

    验证码不能为空!

    用户名不能为空!

    密码不能为空!

已有账号? 登录到雷哥托福
关闭图标
log图标
  • 使用手机找回密码
  • 使用邮箱找回密码
  • 手机号不能为空!

    验证码不能为空!

    密码不能为空!

  • 邮箱不能为空!

    验证码不能为空!

    密码不能为空!

又想起来了
加入生词本

listen

英['lɪs(ə)n] 美['lɪsn]
vi. 听,倾听;听从,听信
n. 听,倾听

已添加
×

我要举报草莓小菇凉评论

用户头像
草莓小菇凉:说的非常好,十分有道理,棒棒棒!

06-08 15:44:55

请选择举报类型:

举报电话:400 1816 180    举报QQ:2095453331
×
logo图标
分享到雷哥托福

分享成功图标分享成功

邀请名师点评成功,管理员正在安排老师进行点评。

继续做题 返回首页
支付雷豆失败图标 雷豆余额不足 购买雷豆 返回
报告题目错误
请选择错误类型:
请描述一下这个错误:

取消

TPO8托福阅读Passage3 Running Water on Mars文本+题目原文+答案解析【雷哥托福】

2019-01-23 09:57:17 发布 来源:雷哥托福 阅读量:2754

TPO8托福阅读Passage3 Running Water on Mars文本+题目原文+答案解析


Running Water on Mars

Photographic evidence suggests that liquid water once existed in great quantity on the surface of Mars. Two types of flow features are seen: runoff channels and outflow channels. Runoff channels are found in the southern highlands. These flow features are extensive systems—sometimes hundreds of kilometers in total length—of interconnecting, twisting channels that seem to mergeinto larger, wider channels. They bear a strong resemblance to river systems on Earth, and geologists think that they are dried-up beds of long-gone rivers that once carried rainfall on Mars from the mountains down into the valleys. Runoff channels on Mars speak of a time 4 billion years ago (the age of the Martian highlands), when the atmosphere was thicker, the surface warmer, and liquid water widespread.

Outflow channels are probably relics of catastrophic flooding on Mars long ago. [■] They appear only in equatorial regions and generally do not form extensive interconnected networks. [■] Instead, they are probably the paths taken by huge volumes of water draining from the southern highlands into the northern plains. [■] The onrushing water arising from these flash floods likely also formed the odd teardrop-shaped “islands” (resembling the miniature versions seen in the wet sand of our beaches at low tide) that have been found on the plains close to the ends of the outflow channels.[■]  Judging from the width and depth of the channels, the flow rates must have been truly enormous—perhaps as much as a hundred times greater than the 105 tons per second carried by the great Amazon river. Flooding shaped the outflow channels approximately 3 billion years ago, about the same times as the northern volcanic plains formed.

Some scientists speculate that Mars may have enjoyed an extended early Period during which rivers, lakes, and perhaps even oceans adorned its surface. A 2003 Mars Global Surveyor image shows what mission specialists think may be a delta—a fan-shaped network of channels and sediments where a river once flowed into a larger body of water, in this case a lake filling a crater in the southern highlands. Other researchers go even further, suggesting that the data provide evidence for large open expenses of water on the early Martian surface. A computer-generated view of the Martian north polar region shows the extent of what may have been an ancient ocean covering much of the northern lowlands. The Hellas Basin, which measures some 3,000 kilometers across and has a floor that lies nearly 9 kilometers below the basin’s rim, is another candidate for an ancient Martian sea.

These ideas remain controversial. Proponents point to features such as the terraced “beaches” shown in one image, which could conceivably have been left behind as a lake or ocean evaporated and the shoreline receded. But detractors maintain that the terraces could also have been created by geological activity, perhaps related to the geologic forces that depressed the Northern Hemisphere far below the level of the south, in which case they have nothing whatever to do with Martian water. Furthermore, Mars Global Surveyor data released in 2003 seem to indicate that the Martian surface contains too few carbonate rock layers—layers containing compounds of carbon and oxygen—that should have been formed in abundance in an ancient ocean. Their absence supports the picture of a cold, dry Mars that never experienced the extended mild period required to form lakes and oceans. However, more recent data imply that at least some parts of the planet did in fact experience long periods in the past during which liquid water existed on the surface.

Aside from some small-scale gullies (channels) found since 2000, which are inconclusive, astronomers have no direct evidence for liquid water anywhere on the surface of Mars today, and the amount of water vapor in the Martian atmosphere is tiny. Yet even setting aside the unproven hints of ancient oceans, the extent of the outflow channels suggests that a huge total volume of water existed on Mars in the past.

Where did all the water go? The answer may be that virtually all the water on Mars is now locked in the permafrost layer under the surface, with more contained in the planet’s polar caps.

 

TPO8托福阅读Passage3Running Water on Mars题目


Question 1 of 13:The word “merge ” in the passage is closest in meaning to

A. expand

B. separate

C. straighten out

D. combine


Question 2 of 13: What does the discussion in paragraph 1 of runoff channels in the southern highlands suggest about Mars?

A. The atmosphere of Mars was once thinner than it is today.

B. Large amounts of rain once fell on parts of Mars.

C. The river systems of Mars were once more extensive than Earth’s.

D. The rivers of Mars began to dry up about 4 billion years ago.


Question 3 of 13:The word “relics ” in the passage is closest in meaning to

A. remains

B. sites

C. requirements

D. sources


Question 4 of 13:The word “miniature ” in the passage is closest in meaning to

A. temporary

B. small

C. multiple

D. familiar


Question 5 of 13:In paragraph 2, why does the author include the information that 105 tons of water flow through the Amazon river per second?

A. To emphasize the great size of the volume of water that seems to have flowed through Mars’ outflow channels

B. To indicate data used by scientists to estimate how long ago Mars’ outflow channels were formed

C. To argue that flash floods on Mars may have been powerful enough to cause tear-shaped “islands” to form

D. To argue that the force of flood waters on Mars was powerful enough to shape the northern volcanic plains


Question 6 of 13:According to paragraph 2, all of the following are true of the outflow channels on Mars EXCEPT:

A. They formed at around the same time that volcanic activity was occurring on the northern plains.

B. They are found only on certain parts of the Martian surface.

C. They sometimes empty onto what appear to have once been the wet sands of tidal beaches.

D. They are thought to have carried water northward from the equatorial regions.


Question 7 of 13:All of the following questions about geological features on Mars are answered in paragraph 3 EXCEPT:

A. What are some regions of Mars that may have once been covered with an ocean?

B. Where do mission scientists believe that the river forming the delta emptied?

C. Approximately how many craters on Mars do mission scientists believe may once have been lakes filled with water?

D. During what period of Mars’ history do some scientists think it may have had large bodies of water?


Question 8 of 13:According to paragraph 3, images of Mars’ surface have been interpreted as support for the idea that

A. the polar regions of Mars were once more extensive than they are now

B. a large part of the northern lowlands may once have been under water

C. deltas were once a common feature of the Martian landscape

D. the shape of the Hellas Basin has changed considerably over time


Question 9 of 13:Which of the sentences below best expresses the essential information in the highlighted sentence in the passage? Incorrect choices change the meaning in important ways or leave out essential information.

A. But detractors argue that geological activity may be responsible for the water associated with the terraces.

B. But detractors argue that the terraces may have been formed by geological activity rather than by the presence of water.

C. But detractors argue that the terraces may be related to geological forces in the Northern Hemisphere of Mars, rather than to Martian water in the south.

D. But detractors argue that geological forces depressed the Northern Hemisphere so far below the level of the south that the terraces could not have been formed by water.


Question 10 of 13:According to paragraph 4, what do the 2003 Global Surveyor data suggest about Mars?

A. Ancient oceans on Mars contained only small amounts of carbon.

B. The climate of Mars may not have been suitable for the formation of large bodies of water.

C. Liquid water may have existed on some parts of Mars’ surface for long periods of time.

D. The ancient oceans that formed on Mars dried up during periods of cold, dry weather.


Question 11 of 13: The word “hints ” in the passage is closest in meaning to

A. clues

B. features

C. arguments

D. effects


Question 12 of 13: Look at the four squares [■] that indicate where the following sentence could be added to the passage. Where would the sentence best fit?


These landscape features differ from runoff channels in a number of ways..


Question 13 of 13: Directions: An introductory sentence for a brief summary of the passage is provided below. Complete the summary by selecting the THREE answer choices that express the most important ideas in the passage. Some sentences do not belong in the summary because they express that are not presented in the passage or are minor ideas in the passage. This question is worth 2 points. There is much debate concerning whether Mars once had water.

A.Mars’ runoff and outflow channels are large-scale, distinctive features that suggest that large quantities of liquid water once flowed on Mars.

B.Although some researchers claim that Mars may once have had oceans, others dispute this, pointing to an absence of evidence or offering alternative interpretations of evidence.

C.Various types of images have been used to demonstrate that most of Martian surface contains evidence of flowing water.

D.The runoff and outflow channels of Mars apparently carried a higher volume of water and formed more extensive networks than do Earth’s river systems.

E.There is very little evidence of liquid water on Mars today, and it is assumed that all the water that once existed on the planet is frozen beneath its surface.

F. While numerous gullies have been discovered on Mars since 2000, many astronomers dismiss them as evidence that Mars once had liquid water.


TPO8托福阅读Passage3Running Water on Mars解析


Question 1 of 13

正确答案:D

题目解析:merge: 合并。A是扩张;B是分开;C是改正,扯平;D是结合。所以D的combine正确。对应原文:These flow features are extensive systems--sometimes hundreds of kilometers in total length--of interconnecting, twisting channels that seem to merge into larger, wider channels. 原句说那些interconnecting的,twisting的channel怎么样成为大的更宽的channel,merge应该有变大之意。expand和combine可能正确,具体哪个对只能靠认识了。


Question 2 of 13

正确答案:B

题目解析:B以runoff channels和southern highlands做关键词定位至第三句,但问题问的是表明了什么,关键词所在句明显没说,接着本段又说了一大堆这种channel的特点,直到最后一句才说speak of blabla,答案在最后一句,B正确;A和D说反了;C没说。


Question 3 of 13

正确答案:A

题目解析:A, relics: 遗迹,残余。A是残余;B是遗址;C是要求;D是资源。所以A的remains正确。


Question 4 of 13

正确答案:B

题目解析:B miniature: 小型的,缩略图,小模型,所以B的small正确。先看单词本身,前半部分是个mini,就是小的意思,迷你,所以会猜到跟小相关。A是暂时的;C是多重的,多样的;D是熟悉的。


Question 5 of 13

正确答案:A

题目解析:A 修辞目的题,往前看,本句修词点之前有破折号,证明这个105 ton是解释前面内容的。之前说那些channel的水流量非常大,然后马上出现了一个105 ton的例子,所以答案是A。


Question 6 of 13

正确答案:C

题目解析:C EXCEPT题,排除法。A的volcanic activity做关键词定位至最后一句,正确,不选;B的certain parts与原文第二句的equatorial regions同义重合,正确,不选;C的beaches做关键词定位至倒数第三句,但原文说洪水形成的小岛形状像海滩上的沙子,跟C说的不同,所以C错,选;D的northward做关键词定位至第三句,再结合第二句,说明D正确,不选


Question 7 of 13

正确答案:C

题目解析:D EXCEPT题,排除法。A的regions做关键词定位至第二句的后半部分和倒数第二句,正确,不选;B的delta做关键词定位至原文第二句,正确,不选;C的craters做关键词定位至第二句,但原文只说有crater被填满,没说几个,所以C错,选;D的large bodies of water与原文第一句的rivers, lakes and even oceans同义重合,正确,不选。


Question 8 of 13

正确答案:B

题目解析:D排除法。A的polar做关键词定位至倒数第二句,原文没说比现在更extensive,错,不选;同时这句话说北部的lowland可能是个ancient ocean,与B选项说的在水下是同义重现,所以B正确,选;C的deltas做关键词定位至第二句,原文没说common,错,不选;D的专有名词定位至最后一句,没说变化,错,不选。


Question 9 of 13

正确答案:B

题目解析:B从句套并列句,原句说detractors认为terrace是由地质活动,而非水的原因形成的。A错,水和地质活动是对等的两面,不是因果关系;B正确;C的southern和northern偷换原文概念,内容乱拼,错;D与A的错误类似,原文的地质活动和水是相对立的关系,不是这里的so that引导的因果关系,错。


Question 10 of 13

正确答案:B

题目解析:B 以2003 Global Surveyor data做关键词定位至第四句,说没有carbonate,而carbonate是大洋中经常有的,也就是说火星上没有ocean,而且下一句说cold dry火星,所以B正确。


Question 11 of 13

正确答案:A

题目解析:hint: 暗示,示意。A是线索;B是特征;C是论证;D是效果。所以A的clue正确。对应原文Yet even setting aside the unproven hints of ancient oceans, the extent of the outflow channels suggests that a huge total volume of water existed on Mars in the past.原句说把未经证实的什么搁置,之前说除了2000年发现的一些gully之外,astronomers没有直接证据,紧接着说把未经证实的什么搁置,肯定是证据之类的意思,B特点C争论D影响都不对。


Question 12 of 13

正确答案:A

题目解析:A,两个过渡点,these landscape features和a number of ways,特别注意a number of ways应该是个提纲性的句子,所以应该尽量往前插,后面的若干句话都在叙述outflow与runoff channel的不同,所以A正确。these landscape features指代前面的relics of catastrophic flooding。


Question 13 of 13

正确答案:ABE

题目解析:ABE Mars选项对应原文第一段第三四句和第二段第一句,正确。Although选项对应原文第三段和第四段的第一句,正确。Various选项MS对应第一段第一句,但原文没说相片有various type,不选。The runoff选项MS对应第一段倒数第二句,但原文没有将火星和地球进行比较,不选。There is选项对应第五段第一句和最后一句,正确。While选项MS对应第五段第一句,但原文说没有证据,答案说dismiss证据,说反,错。


全套TPO阅读原文+题目文本+答案解析手册(合计1300页文档),在雷哥托福微信公众号获取


雷哥托福上课详情请咨询老师

1、请联系官方QQ:2250281936;

2、请联系官方个人微信号:toefl12345;

3、请咨询官方电话:400-6021-727;


【使用提示】

1、雷哥托福在线直播课,不限地域,全球考生均可报名参与。

2、获取更多托福信息,请关注雷哥托福微信公众号:toeflgo 


分享:

发表评价

游客

●热门话题

  • 托福考试报名
  • 托福备考资料
  • 托福报名流程
  • 托福机经预测
  • 托福考试时间
  • 托福转考
  • 托福报名费用
  • 托福培训
  • 托福在线课程

更多托福最新咨询及福利,关注公众号,雷哥托福(ID:toeflgo)

雷哥托福toeflgo

托福备考效率不高?托福干货天天免费大放送;

备考提分有瓶颈?口语陪练和写作精批机会领取!

每周托福提分训练营、精品公开课、单词团等你啦~

加我,免费获取资料啦~

雷哥托福-Cassie(lgtoefl666)




联系雷哥托福

全国免费咨询热线:400 1816 180

预约托福考试规划师