关闭图标
log图标

toefl.viplgw.cn

  • 使用手机注册
  • 使用邮箱注册
  • 手机号不能为空!

    验证码不能为空!

    用户名不能为空!

    密码不能为空!

  • 邮箱不能为空!

    验证码不能为空!

    用户名不能为空!

    密码不能为空!

已有账号? 登录到雷哥托福
关闭图标
log图标
  • 使用手机找回密码
  • 使用邮箱找回密码
  • 手机号不能为空!

    验证码不能为空!

    密码不能为空!

  • 邮箱不能为空!

    验证码不能为空!

    密码不能为空!

又想起来了
加入生词本

listen

英['lɪs(ə)n] 美['lɪsn]
vi. 听,倾听;听从,听信
n. 听,倾听

已添加
×

我要举报草莓小菇凉评论

用户头像
草莓小菇凉:说的非常好,十分有道理,棒棒棒!

06-08 15:44:55

请选择举报类型:

举报电话:400 1816 180    举报QQ:2095453331
×
logo图标
分享到雷哥托福

分享成功图标分享成功

邀请名师点评成功,管理员正在安排老师进行点评。

继续做题 返回首页
支付雷豆失败图标 雷豆余额不足 购买雷豆 返回
报告题目错误
请选择错误类型:
请描述一下这个错误:

取消

TPO6托福阅读Passage3文本+题目原文+答案解析【雷哥托福】

2019-01-19 09:54:15 发布 来源:雷哥托福 阅读量:2916

TPO6 托福阅读 Passage3 Infantile Amnesia文本+题目文本+答案解析


Infantile Amnesia


What do you remember about your life before you were three?  [■]Few people can remember anything that happened to them in their early years.  [■]Adults' memories of the next few years also tend to be scanty.  [■]Most people remember only a few events—usually ones that were meaningful and distinctive, such as being hospitalized or a sibling’s birth. [■]

How might this inability to recall early experiences be explained? The sheer passage of time does not account for it; adults have excellent recognition of pictures of people who attended high school with them 35 years earlier. Another seemingly plausible explanation—that infants do not form enduring memories at this point in development—also is incorrect. Children two and a half to three years old remember experiences that occurred in their first year, and eleven month olds remember some events a year later. Nor does the hypothesis that infantile amnesia reflects repression—or holding back—of sexually charged episodes explain the phenomenon. While such repression may occur, people cannot remember ordinary events from the infant and toddler periods either.

Three other explanations seem more promising. One involves physiological changes relevant to memory. Maturation of the frontal lobes of the brain continues throughout early childhood, and this part of the brain may be critical for remembering particular episodes in ways that can be retrieved later. Demonstrations of infants’ and toddlers' long-term memory have involved their repeating motor activities that they had seen or done earlier, such as reaching in the dark for objects, putting a bottle in a doll’s mouth, or pulling apart two pieces of a toy. The brain’s level of physiological maturation may support these types of memories, but not ones requiring explicit verbal descriptions.

A second explanation involves the influence of the social world on children’s language use. Hearing and telling stories about events may help children store information in ways that will endure into later childhood and adulthood. Through hearing stories with a clear beginning, middle, and ending children may learn to extract the gist of events in ways that they will be able to describe many years later. Consistent with this view, parents and children increasingly engage in discussions of past events when children are about three years old. However, hearing such stories is not sufficient for younger children to form enduring memories. Telling such stories to two year olds does not seem to produce long-lasting verbalizable memories.

A third likely explanation for infantile amnesia involves incompatibilities between the ways in which infants encode information and the ways in which older children and adults retrieve it. Whether people can remember an event depends critically on the fit between the way in which they earlier encoded the information and the way in which they later attempt to retrieve it. The better able the person is to reconstruct the perspective from which the material was encoded, the more likely that recall will be successful.

This view is supported by a variety of factors that can create mismatches between very young children's encoding and older children's and adults' retrieval efforts. The world looks very different to a person whose head is only two or three feet above the ground than to one whose head is five or six feet above it. Older children and adults often try to retrieve the names of things they saw, but infants would not have encoded the information verbally. General knowledge of categories of events such as a birthday party or a visit to the doctor's office helps older individuals encode their experiences, but again, infants and toddlers are unlikely to encode many experiences within such knowledge structures.

These three explanations of infantile amnesia are not mutually exclusive; indeed, they support each other. Physiological immaturity may be part of why infants and toddlers do not form extremely enduring memories, even when they hear stories that promote such remembering in preschoolers. Hearing the stories may lead preschoolers to encode aspects of events that allow them to form memories they can access as adults. Conversely, improved encoding of what they hear may help them better understand and remember stories and thus make the stories more useful for remembering future events. Thus, all three explanations—physiological maturation, hearing and producing stories about past events, and improved encoding of key aspects of events—seem likely to be involved in overcoming infantile amnesia.


TPO6 托福阅读 Passage3 Infantile Amnesia题目


Question 1 of 14:What purpose does paragraph 2 serve in the larger discussion of children’s inability to recall early experiences?

A. To argue that theories that are not substantiated by evidence should generally be considered unreliable

B. To argue that the hypotheses mentioned in paragraph 2 have been more thoroughly researched than have the theories mentioned later in the passage

C. To explain why some theories about infantile amnesia are wrong before presenting ones more likely to be true

D. To explain why infantile amnesia is of great interest to researchers


Question 2 of 14:The word “plausible ” in the passage is closest in meaning to

A. flexible

B. believable

C. debatable

D. predictable


Question 3 of 14:The word “phenomenon ” in the passage is closest in meaning to

A. exception

B. repetition

C. occurrence

D. idea


Question 4 of 14:All of the following theories about the inability to recall early experiences are rejected in paragraph 2 EXCEPT:

A. The ability to recall an event decreases as the time after the event increases.

B. Young children are not capable of forming memories that last for more than a short time.

C. People may hold back sexually meaningful memories.

D. Most events in childhood are too ordinary to be worth remembering.


Question 5 of 14:What does paragraph 3 suggest about long-term memory in children?

A. Maturation of the frontal lobes of the brain is important for the long-term memory of motor activities but not verbal descriptions.

B. Young children may form long-term memories of actions they see earlier than of things they hear or are told.

C. Young children have better long-term recall of short verbal exchanges than of long ones.

D. Children’s long-term recall of motor activities increases when such activities are accompanied by explicit verbal descriptions.


Question 6 of 14:According to paragraph 4, what role may storytelling play in forming childhood memories?

A. It may encourage the physiological maturing of the brain.

B. It may help preschool children tell the difference between ordinary and unusual memories.

C. It may help preschool children retrieve memories quickly.

D. It may provide an ordered structure that facilitates memory retrieval.


Question 7 of 14:The word “critically ” in the passage is closest in meaning to

A. fundamentally

B. partially

C. consistently

D. subsequently


Question 8 of 14:The word “perspective ” in the passage is closest in meaning to

A. system

B. theory

C. source

D. viewpoint


Question 9 of 14:The phrase “This view ” in the passage refers to the belief that

A. the ability to retrieve a memory partly depends on the similarity between the encoding and retrieving process

B. the process of encoding information is less complex for adults than it is for young adults and infants

C. infants and older children are equally dependent on discussion of past events for the retrieval of information

D. infants encode information in the same way older children and adults do


Question 10 of 14:According to paragraphs 5 and 6, one disadvantage very young children face in processing information is that they cannot

A. process a lot of information at one time

B. organize experiences according to type

C. block out interruptions

D. interpret the tone of adult language


Question 11 of 14:Which of the sentences below best expresses the essential information in the highlighted sentence in the passage? Incorrect choices change the meaning in important ways or leave out essential information.

A. Incomplete physiological development may partly explain why hearing stories does not improve long-term memory in infants and toddlers.

B. One reason why preschoolers fail to comprehend the stories they hear is that they are physiologically immature.

C. Given the chance to hear stories, infants and toddlers may form enduring memories despite physiological immaturity.

D. Physiologically mature children seem to have no difficulty remembering stories they heard as preschoolers.


Question 12 of 14:How does paragraph 7 relate to the earlier discussion of infantile amnesia?

A. It introduces a new theory about the causes of infantile amnesia.

B. It argues that particular theories discussed earlier in the passage require further research.

C. It explains how particular theories discussed earlier in the passage may work in combination.

D. It evaluates which of the theories discussed earlier is most likely to be true.


Question 13 of 14:Look at the four squares [■] that indicate where the following sentence could be added to the passage. Where would the sentence best fit?

Other important occasions are school graduations and weddings.

A. Few people can remember anything that happened to them in their early years.  

B. Adults' memories of the next few years also tend to be scanty.  

C. Most people remember only a few events—usually ones that were meaningful and distinctive, such as being hospitalized or a sibling’s birth.

D. /


Question 14 of 14:Directions: An introductory sentence for a brief summary of the passage is provided below. Complete the summary by selecting the THREE answer choices that express the most important ideas in the passage. Some sentences do not belong in the summary because they express ideas that are not presented in the passage or are minor ideas in the passage. This question is worth 2 points. 

There are several possible explanations why people cannot easily remember their early childhoods.

A.Preschoolers typically do not recall events from their first year.

B.Frontal lobe function of the brain may need to develop before memory retrieval can occur.

C.Children recall physical activities more easily if they are verbalized.

D.The opportunity to hear chronologically narrated stories may help three-year-old children produce long-lasting memories.

E.The content of a memory determines the way in which it is encoded.

F. The contrasting ways in which young children and adults process information may determine their relative success in remembering.




TPO6 托福阅读 Passage3 Infantile Amnesia答案解析


Question 1 of 14

正确答案:C

题目解析:以inability to recall early experience做关键词定位至第一句,但这句话是个问题,我们应该关注的是答案,也就是第二句,第二句说时间不是遗忘的原因,接着又说另一个可能的解释,也就是先给一个不对的,再说一个可能的,所以C是答案。


Question 2 of 14

正确答案:B

题目解析:plausible: 貌似可信的。所以B的believable可信的是正确答案。A是弹性的;C是可争辩的;D是可预测的。对应原文:Another seemingly plausible explanation—that infants do not form enduring memories at this point in development—also is incorrect.把原文的插入语去掉之后,变成看起来怎么样的解释也不对,明显应该是看起来合理的或者说看起来对的,所以应该是个正面词汇,A可变的D可预测的都是中性,排除;C的debatable甚至稍有贬义,更不靠谱。


Question 3 of 14

正确答案:C

题目解析:phenomenon: 现象,事情。A是例外;B是重复;C是出现,时间;D是主意。所以C的occurrence正确。对应原文:Nor does the hypothesis that infantile amnesia reflects repression—or holding back—of sexually charged episodes explain the phenomenon.原句说这个假说也没法解释什么,因为nor表示也,所以往前看,说两三岁的孩子记得他们一岁时候的事情,十一个月大的孩子在一年之后还记得他们经历的一些事情,所以phenomenon应该在说前面的这些事情,所以选C,A例外B重复D主意都不对。


Question 4 of 14

正确答案:D

题目解析:EXCEPT题,排除法。A中的time定位至第二句的前半句,这个原因被排除了,所以A对,不选;B中的memories定位至第三句,插入语的内容正是这个选项,原文也认为不合理,所以B对,不选;C中 的sexually meaningful memories定位至倒数第二句,也被排除了,所以C对,不选,错的是D,选。


Question 5 of 14

正确答案:B

题目解析:B以long-term memory定位至倒数第二句,说婴儿会重复他们看到的动作,接着就说大脑成熟导致他们能形成关于这些的记忆,但那些需要清楚解释的不行,也就是这个阶段还不能记住听到的东西,所以B说看到的比听到的早,正确。A错,没说对verbal description不重要;C/D都没说。


Question 6 of 14

正确答案:D

题目解析:以storytelling做关键词定位至第二,三两句:Hearing and telling stories about events may help children store information in ways that will endure into later childhood and adulthood. Through hearing stories with a clear beginning, middle, and ending children may learn to extract the gist of events in ways that they will be able to describe many years later.第二句输了可以帮助孩子们用特定方式存储信息,使得记忆持久;第三句说了这样,很多年后他们还可以描述这些时间。所以D的ordered structure和in ways是对应的,facilitate memory retrieval也符合这两句话的大意。是正确的。A/B/C都没说。


Question 7 of 14

正确答案:A

题目解析:critically: 关键的,重要的。A是基础地,根本的;B是部分地;C是一贯地,一致地;D是随后。所以A的fundamentally基本的重要的正确。对应原文:Whether people can remember an event depends critically on the fit between the way in which they earlier encoded the information and the way in which they later attempt to retrieve it.原文第一句就说婴儿遗忘的原因可能是成人和婴儿回忆信息的方式不同,接着就说是否记得住怎么样依靠信息获取的匹配。既然第一句就在说这个,说明整段都是说这个,也就是在很大程度上依靠,B部分程度不够,C总是程度过深,D接下来完全不靠谱。


Question 8 of 14

正确答案:D

题目解析:

perspective: 观点,视角,前景。所以D的viewpoint正确。A是系统;B是理论;C是来源。


Question 9 of 14

正确答案:A

题目解析:A 一开始就是一个this view,说明一定和上段有关,而this view所代表的正是上一段的观点,上段说婴儿会遗忘是因为成人和婴儿解码与获取信息的方式不同,所以答案很显然是A;B和C都没提到,D说反了,应该是不同。


Question 10 of 14

正确答案:B

题目解析:第五段和第六段都在说成人和大孩子与婴儿解析信息的方式不同,第六段给出了具体例子,最后一句中出答案:General knowledge of categories of events such as a birthday party or a visit to the doctor's office helps older individuals encode their experiences, but again, infants and toddlers are unlikely to encode many experiences within such knowledge structures.说成人和大孩子关于类别的常识可以帮他们解析信息,但小孩子不能,也就是小孩子不会分类,所以B 是答案,其他都没说。


Question 11 of 14

正确答案:A

题目解析: 这个句子比较简单,主要逻辑是让步状语从句。说immaturity是do not form enduring memories的原因,即使听了stories,A正确。B错在改变了原文结构,原文的结果是do not form enduring memories,B改成了comprehend stories;C与原文even之后的部分相反;D没说,注意不能推断。


Question 12 of 14

正确答案:C

题目解析:问到整个段,看开头,说之前的三个理论不是互相排斥的,而是相互支持的,很显然C的work in combination正确,而且本段最后又说all three explanations seem likely to be involved in overcoming,进一步证明C正确。


Question 13 of 14

正确答案:D

题目解析:只有一个过渡点,但已经够了,other important occasions说明之前一定要有一些important occasion,D之前的破折号对events进行了解释,meaningful and distinctive,而且给了一些例子,就是important的同义替换,所以之前有一些重要的了,other很自然应该放在其后。


Question 14 of 14

正确答案:BDF

题目解析: preschoolers选项原文没说,不选。frontal lobe选项对应原文第三段第二句,正确。children选项原文没说,不选。the opportunity选项对应原文第四段第二句和倒数第二句,正确。the content选项原文没说,不选。the contrasting ways选项对应原文第五段第一句,正确。


全套TPO阅读原文+题目文本+答案解析手册(合计1300页文档),在雷哥托福微信公众号获取


雷哥托福上课详情请咨询老师

1、请联系官方QQ:2250281936;

2、请联系官方个人微信号:toefl12345;

3、请咨询官方电话:400-6021-727;


【使用提示】

1、雷哥托福在线直播课,不限地域,全球考生均可报名参与。

2、获取更多托福信息,请关注雷哥托福微信公众号:toeflgo 



分享:

发表评价

游客

●热门话题

  • 托福考试报名
  • 托福备考资料
  • 托福报名流程
  • 托福机经预测
  • 托福考试时间
  • 托福转考
  • 托福报名费用
  • 托福培训
  • 托福在线课程

更多托福最新咨询及福利,关注公众号,雷哥托福(ID:toeflgo)

雷哥托福toeflgo

托福备考效率不高?托福干货天天免费大放送;

备考提分有瓶颈?口语陪练和写作精批机会领取!

每周托福提分训练营、精品公开课、单词团等你啦~

加我,免费获取资料啦~

雷哥托福-Cassie(lgtoefl666)




联系雷哥托福

全国免费咨询热线:400 1816 180

  • 上海(总部)
  • 北京
  • 成都
  • 杭州
  • 武汉
  • 南京
  • 广州
  • 西安
  • 重庆
  • 深圳
  • 上海(总部)服务中心

    电话:400 1816 180

    地址:上海市徐汇区文定路218号德必徐家汇WE艺术湾B座205

    公交路线:76路、93路、138路宜山路蒲汇塘路站;205路、732路、754路南丹路宜山路站;205路、754路、830路南丹路文定路站等

    地铁路线:地铁3号线、4号线宜山路站出站470m;地铁1号线、4号线上海体育馆站出站600m。

  • 北京服务中心

    电话:400 1816 180

    地址:北京市朝阳区雅宝路7号 E园EPARK大厦508

    公交路线:乘坐公交44路外环;58路;139路;特12路外环;特2路;夜20路外环到雅宝路公交站 下车,走140米即可达到。

    地铁路线:乘坐地铁1号线、2号线到建国门站(A出口)步行1000米即可到达;乘坐地铁2号线、6号线到朝阳门站(A出口)步行1200米即可到达雅宝路7号 E园EPARK大厦。

  • 成都服务中心

    电话:400 1816 180

    地址:成都市锦江区总府路31号Z31六楼(皇冠假日酒店旁)

    公交路线:乘坐58路、98路、锦城观光3号线、熊猫快线5号线在春熙路步行街北站下 步行约281米。

    地铁路线:乘坐地铁2号线或者3号线到春熙路C口下,步行约982米

  • 杭州服务中心

    电话:400 1816 180

    地址:杭州市江干区江锦路159号 平安金融中心B座8楼

    公交路线:901路、105路环线、106路环线、9M路:富春路民心路口站 176路:市民中心北大门站,市民中心西大门站

    地铁路线:号线钱江路站;4号线钱江路,江锦路

  • 武汉服务中心

    电话:400 1816 180

    地址:武汉市珞瑜路光谷世界城广场写字楼1栋1单元14层11421室

    公交路线:乘坐18路,25路,340路,510路,518路,521路等公交车到珞瑜路湖北省中医院站下车

    地铁路线:乘坐地铁2号线至珞雄路A口出,往湖北省中医院光谷院区方向步行50米至世界城广场写字楼

  • 南京服务中心

    电话:400 1816 180

    地址: 南京市秦淮区中山东路532号金蝶科技园 H1幢308号(林客社 内)

    公交路线:5路 34路 34路区间 36路 55路 59路 y5路夜间 17路 65路 115路 118路 y17路夜间

    地铁路线:地铁2号线明故宫站1号口出,向东200米

  • 广州服务中心

    电话:400 1816 180

    地址:广州市天河区体育西路103号维多利广场B座26楼K15

    公交路线:11,18,20,230,278,293,45,583,669,886冼村路中站下。 194,40,777,778,90,观光2路花城广场路站下。

    地铁路线:乘坐地铁APM线至花城大道站下B口出,步行约500米即可到达保利威座大厦北塔。

  • 西安服务中心

    电话:400 1816 180

    地址:西安市莲湖区北大街西华门十字西南角78号嘉会广场C座4层B021号

    公交路线:4路、12路、26路、36路、37路、229路、游7钟楼北站;15路、16路、32路、102路、182路、236路、286路西华门站。

    地铁路线:地铁二号线钟楼站150米;地铁一号线/二号线北大街站700米。

  • 重庆服务中心

    电话:400 1816 180

    地址:重庆市渝中区邹容路68号大都会广场16楼1603-1604室

    公交路线:401、135、114、111、401、151、862、181、262、105、866、153、466

    地铁路线:2号线临江门站500米、1号线小什字站500米、6号线小什字站500米。

  • 深圳服务中心

    电话:400 1816 180

    地址:深圳市罗湖区书城路都市名园B栋5楼B区(只接受预约拜访)

    公交路线:101路 10路 12路 203路 214路 215路 223路 29路 3路 85路 M112路 M191路 M192路 N3路 P100路(定制公交请预约) 高快巴士200号线 高快巴士20路 高快巴士863号线到地王大厦下,步行431米即可到达。

    地铁路线:乘坐1号线/罗宝线/2号线/蛇口线到大剧院(E口)出,步行498米即可到达都市名园B栋

预约托福考试规划师