关闭图标
log图标

toefl.viplgw.cn

  • 使用手机注册
  • 使用邮箱注册
  • 手机号不能为空!

    验证码不能为空!

    用户名不能为空!

    密码不能为空!

  • 邮箱不能为空!

    验证码不能为空!

    用户名不能为空!

    密码不能为空!

已有账号? 登录到雷哥托福
关闭图标
log图标
  • 使用手机找回密码
  • 使用邮箱找回密码
  • 手机号不能为空!

    验证码不能为空!

    密码不能为空!

  • 邮箱不能为空!

    验证码不能为空!

    密码不能为空!

又想起来了
加入生词本

listen

英['lɪs(ə)n] 美['lɪsn]
vi. 听,倾听;听从,听信
n. 听,倾听

已添加
×

我要举报草莓小菇凉评论

用户头像
草莓小菇凉:说的非常好,十分有道理,棒棒棒!

06-08 15:44:55

请选择举报类型:

举报电话:400 1816 180    举报QQ:2095453331
×
logo图标
分享到雷哥托福

分享成功图标分享成功

邀请名师点评成功,管理员正在安排老师进行点评。

继续做题 返回首页
支付雷豆失败图标 雷豆余额不足 购买雷豆 返回
报告题目错误
请选择错误类型:
请描述一下这个错误:

取消

TPO52托福阅读passage1 The origins of Plant and Animal Domestication 原文文本【雷哥托福】

2018-09-21 17:33:23 发布 来源:雷哥托福 阅读量:4350

本文提供的内容是托福tpo雷哥托福整理TPO52阅读passage1 The origins of Plant and Animal Domestication

原文文本+真题答案,想要获得完整版TPO52的真题答案解析,添加小助手微信:ybnt110获取,或者同学们可以来雷哥托福官网在线模考练习。

 

The origins of Plant and Animal Domestication

 

The emergence of plant and animal domestication represented a monumental change in the ways that humans interacted with Earth' s resources: the rate at which Earth' s surface was modified and the rates of human population growth. The development of agriculture was accompanied by fundamental changes in the organization on human society: disparities in wealth, hierarchies of power, and urbanization.

 

Phrases like “plant and animal domestication” and “the invention of agriculture” create the impression that humans made the transition to cultivating plants and tending animals rather abruptly, maybe with a flash of insight. Most scholars don't think so. It seems more likely that humans used and manipulated wild plants and animals for many hundreds of thousands of years. The transition to gardens, fields, and pastures was probably gradual, the natural outgrowth of a long familiarity with the environmental requirements, growth cycles, and reproductive mechanisms of whatever plants and animals humans liked to eat, ride, or wear.

 

For years, scholars argued that the practices of cultivation and  animal domestication were invented in one or two locations on Earth and then diffused from those centers of innovation. Genetic studies are now showing that many different groups of people in many different places around the globe learned independently to create especially useful plants and animals through selective breeding. Probably both independent invention and diffusion played a role in agricultural innovation. Sometimes the ideas of domestication and cultivation were relayed to new places. In other cases the farmers or herders themselves moved into new zones, taking agriculture or improvements such as new tools or  new methods or new plants and animals with them.

 

Scholars used to assume that people turned to  cultivating  instead  of  gathering  their food either because they had to in order to feed burgeoning populations, or because agriculture provided such obviously better nutrition. It now seems that neither of these explanations is valid. First of all, the risk attached to exploring new food sources when there were already too many mouths to feed would be too great.

 

Second, agriculture did not necessarily improve nutrition or supplies of food.  A varied diet based on gathered (and occasionally hunted) food probably provided a wider, more secure range of nutrients than an early agriculturally based diet of only one or two cultivated crops. More likely, populations expanded after agricultural successes, and not before.

 

Richard MacNeish, an archaeologist who studied plant domestication in Mexico and Central America, suggested that the chance to trade was at the heart of agricultural origins worldwide. Many of the known locations of agricultural innovation lie near early trade centers. People in such places would have  had at least two reasons to pursue cultivation and animal raising; they would have had access to new information, plants, and animals brought in by traders, and they would have had a need for something to trade with the people passing through. Perhaps, then, agriculture was at first just a profitable hobby for hunters and gatherers that eventually, because of market demand, grew into the primary source of sustenance. Trade in agricultural products may also have been a hobby that led to trouble. E. N. Anderson, writing about the beginnings of agriculture in China, suggests that agricultural production for trade may have been the impetus for several global situations now regarded as problems: rapid population growth, social inequalities, environmental degradation, and famine. Briefly explained, his theory suggests that groups turned to raising animals and plants in order to reap the profits of trading them. As more labor was needed to supply the trade, humans produced more children. As populations expanded, more resources were put into producing food for subsistence and for trade. Gradually, hunting and gathering technology was abandoned as populations, with their demands for  space, destroyed natural habitats. Meanwhile, a minority elite emerged when the wealth provided by trade did not accrue equally to everyone. Yet another problem was that a drought or other natural disaster could wipe out an entire harvest, thus, as ever larger populations depended solely on agriculture, famine became more common.

 

题目

 

Paragraph 1

The emergence of plant and animal domestication represented a monumental change in the ways that humans interacted with Earth s resources: the rate at which Earth' s surface was modified and the rates of human population growth. The development of agriculture was accompanied by fundamental changes in the organization on human society: disparities in wealth, hierarchies of power, and urbanization.

 

1.The word “monumental” in the passage is closet in meaning to

A.innovative

B.surprising

C.complex

D.enormous

 

 Paragraph 2

Phrases like “plant and animal domestication” and “the invention of agriculture” create the impression that humans made the transition to cultivating plants and tending animals rather abruptly, maybe with a flash of insight. Most scholars don't think so. It seems more likely that humans used and manipulated wild plants and animals for many hundreds of thousands of years. The transition to gardens, fields,

 

and pastures was probably gradual, the natural outgrowth of a long familiarity with the  environmental requirements, growth cycles, and reproductive mechanisms of whatever plants and animals humans liked to eat, ride, or wear.

 

2. According to paragraph 2, phrases such as “plant and animal domestication” and   “the   invention of agriculture”encourage which of the following wrong ideas?

 

A.Early farmers were fairly advanced in their knowledge of plants  and animals.

B.Agriculture and animal domestication arose as a result of systematic study and experimentation.

C.The change from hunting and gathering to farming and raising animals occurred quickly.

D.Early efforts to raise plants and animals were generally successful.

 

3.The word “manipulated” in the passage is closet in meaning to

A.observed

B.consumed

C.skillfully used

D.protected

 

3. Which of the sentences below best expresses the essential information in the highlighted sentence in the passage? Incorrect choices change the meaning in important ways or leave out essential information.

 

A.The change to land cultivation was a slow process because humans were familiar with the needs of relatively few plants and animals.

B.The cultivation of land occurred gradually as it was the product of extensive human experience observing plants and animals of value to humans.

C.Gardens, fields, and pastures were outgrowths of the desire for plants and animals that humans knew from long familiarity were good to eat, wear, or ride.

D.People learned about environmental requirements, growth cycles, and reproductive mechanisms through their long familiarity with plants and animals that they liked to eat, ride, and wear.

 

Paragraph 3

For years, scholars argued that the practices of cultivation and  animal domestication were invented in one or two locations on Earth and then diffused from those centers of innovation. Genetic studies are now showing that many different groups of people in many different places around the globe learned independently to create especially useful plants and animals through selective breeding. Probably both independent invention and diffusion played a role in agricultural innovation. Sometimes the ideas of domestication and cultivation were relayed to new places. In other cases the farmers or herders themselves moved into new zones, taking agriculture or improvements such as new tools or  new methods or new plants and animals with them.

5.What do genetic studies suggest about the theory that “cultivation and animal domestication were invented in one or two locations on Earth and then diffused from those centers of innovation”?

A.The theory underestimates the speed at which cultivation and animal domestication were diffused.

B.The theory underestimates the number of locations in  which  cultivation and animal domestication arose independently.

C.The theory overemphasizes the importance of selective breeding in cultivation and animal domestication.

D.The theory overemphasizes the importance of cultivation and animal domestication to some groups of people.

 

Paragraph 4

Scholars used to assume that people turned to cultivating instead of gathering their food either because they had to in order to feed burgeoning populations, or because agriculture provided such obviously better nutrition. It now seems that neither of these explanations is valid. First of all, the risk attached to exploring new food sources when there were already too many mouths to feed would be too great. Second, agriculture did not necessarily improve nutrition or supplies of  food. A varied diet based on gathered (and occasionally hunted) food probably provided a wider, more secure range of nutrients than an early agriculturally based diet of only one or two cultivated crops. More likely, populations expanded after agricultural successes, and not before.

 

6.According to paragraph 4, what advantages did the diet of hunter- gatherers probably have over an early agricultural diet?

A.It required less effort for them to acquire food that was nutritious.

B.It allowed their populations to expand across wider areas.

C.It provided a greater variety of foods needed for them to stay healthy.

D.It allowed them to have more children.

 

7.According to paragraph 4, what was the most likely relationship between population growth and food cultivation?

A.Population growth encouraged the development of food cultivation.

B.Population growth was dependent on the development of a varied diet of cultivated foods.

C.Successful methods of food cultivation were developed before population growth occurred.

D.Food cultivation was more successful in situations where population growth was limited.

 

Paragraph 5

Richard MacNeish, an archaeologist who studied plant  domestication  in  Mexico and Central America, suggested that the chance to trade was at the heart of agricultural origins worldwide. Many of the known locations of agricultural innovation lie near early trade centers. People in such places would have  had at least two reasons to pursue cultivation and animal raising; they would have had access to new information, plants, and animals brought in by traders, and they would have had a need for something to trade with the people passing through. Perhaps, then, agriculture was at first just a profitable hobby for hunters and gatherers that eventually, because of market demand, grew into the primary source of sustenance. Trade in agricultural products may also have been a hobby  that  led  to trouble.

 

8.The word “pursue” in the passage is closet in meaning to

A.practice

B.encourage

C.prefer

D.combine

 

9.Which of the following most accurately reflects the statement discussed in paragraph 5, on efforts to cultivate plants and animals?

A.The efforts often failed because hunter-gatherers had limited  access  to new information about plants and animals.

B.The efforts were begun out of a desire to produce goods for trade rather than to increase their growers' food supplies.

C.The efforts were sometimes abandoned so hunter-gatherers could become involved in the more profitable activity of trading.

D.The efforts were not profitable until people began trading food that  they had raised for other goods.

 

Paragraph 5

Richard MacNeish, an archaeologist who studied plant  domestication  in  Mexico and Central America, suggested that the chance to trade was at the heart of agricultural origins worldwide. Many of the known locations of agricultural innovation lie near early trade centers. People in such places would have  had at least two reasons to pursue cultivation and animal raising; they would have had access to new information, plants, and animals brought in by traders, and they would have had a need for something to trade with the people passing through. Perhaps, then, agriculture was at first just a profitable hobby for hunters and gatherers that eventually, because of market demand, grew into the primary source of sustenance. Trade in agricultural products may also have been a hobby  that  led  to trouble.

 

Paragraph 6

E.N. Anderson, writing about  the  beginnings  of  agriculture in  China,  suggests that agricultural production for trade may have been the impetus for several global situations now regarded as problems: rapid population growth, social inequalities, environmental degradation, and famine. Briefly explained, his theory suggests that groups turned to raising animals and plants in order to reap the profits of trading them. As more labor was needed to supply the trade, humans produced more children. As populations expanded, more  resources were put into producing food for subsistence and for trade. Gradually, hunting and gathering technology was abandoned as populations, with their demands for space, destroyed natural habitats. Meanwhile, a minority elite emerged when the wealth provided by trade did not accrue equally to everyone. Yet another problem was that  a  drought  or other natural disaster could wipe out an entire harvest, thus, as ever larger populations depended solely on agriculture, famine became more common.

10.Which of the following most accurately reflect the relationship between paragraph 6 and a topic discussed in paragraph 5?

A.Paragraph 6 discusses a series of events that calls into question the theory that plants and animals were raised for purposes of trade.

B.Paragraph 6 presents evidence supporting the claim that many sites of agricultural innovation were located near trade centers.

C.Paragraph 6 identifies problems that led to the raising of plants and animals as the primary source of sustenance.

D.Paragraph 6 traces negative developments that arose possibly as a result of raising plants and animals for trade.

 

11.The word “subsistence” in the passage is closet in meaning to

A.profit

B.surplus

C.enjoyment

D.survival

 

Paragraph 3

For years, scholars argued that the practices of cultivation and  animal domestication were invented in one or two locations on Earth and then diffused from those centers of innovation. ■ Genetic studies are now showing that many different groups of people in many different places around the globe learned independently to create especially useful plants and animals through selective breeding. ■ Probably both independent invention and diffusion played a role in agricultural innovation. ■ Sometimes the ideas of domestication and cultivation were relayed to new places. In other cases the farmers or herders themselves  moved into new zones, taking agriculture or improvements such as new tools  or new methods or new plants and animals with them. ■

 

12.Look at the four squares [ ■ ] that indicate where the following sentence can be added to the passage.

Among the many places that are now known to be centers of independent domestication are Mesopotamia, Central China, and Mesoamerica.

Where would the sentence best fit? Click on a square [■] to add the sentence to the passage.

 

13.Directions: An introductory sentence for a brief summary of the passage is provided below. Complete the summary by selecting the THREE  answer  choices  that express the most important ideas in the passage. Some answer choices do not belong in the summary because they express ideas that are not presented in the passage or are minor ideas in the passage. This question is worth 2 points.

Drag your choices to the spaces where they belong. To review the passage, click on View Text.

Answer Choices

A.The transition from hunting and gathering to raising plants  and  animals was gradual and led to significant changes in the organization of human societies.

B.Scholars now believe that agriculture and animal domestication began independently in many separate locations and then spread to new areas.

C.As trade in agricultural products grew and social inequalities arose, new crops were developed specifically to feed the labor needed to support societies.

D.Although it is now clear that agriculture developed independently in many places, often the most efficient techniques arose by combing practices of different cultures.

E.Agriculture became more widespread when human populations realized that an agricultural diet supplemented through trade could provide as much nutrition as the hunter-gatherer diet.

F.The earliest reason for raising plants and animals may have been  to provide goods for trade, and such trade may account for the rise in social problems such as environmental destruction.

 

参考答案

 

1.D 2.C 3.C 4.B 5.B 6.C 7.C 8.A 9.B 10.D 11.D 12.B 13. A、B、F

 

 


分享:

发表评价

游客

●热门话题

  • 托福考试报名
  • 托福备考资料
  • 托福报名流程
  • 托福机经预测
  • 托福考试时间
  • 托福转考
  • 托福报名费用
  • 托福培训
  • 托福在线课程

更多托福最新咨询及福利,关注公众号,雷哥托福(ID:toeflgo)

雷哥托福toeflgo

托福备考效率不高?托福干货天天免费大放送;

备考提分有瓶颈?口语陪练和写作精批机会领取!

每周托福提分训练营、精品公开课、单词团等你啦~

加我,免费获取资料啦~

雷哥托福-Cassie(lgtoefl666)




联系雷哥托福

全国免费咨询热线:400 1816 180

  • 上海(总部)
  • 北京
  • 成都
  • 杭州
  • 武汉
  • 南京
  • 广州
  • 西安
  • 重庆
  • 深圳
  • 上海(总部)服务中心

    电话:400 1816 180

    地址:上海市徐汇区文定路218号德必徐家汇WE艺术湾B座205

    公交路线:76路、93路、138路宜山路蒲汇塘路站;205路、732路、754路南丹路宜山路站;205路、754路、830路南丹路文定路站等

    地铁路线:地铁3号线、4号线宜山路站出站470m;地铁1号线、4号线上海体育馆站出站600m。

  • 北京服务中心

    电话:400 1816 180

    地址:北京市朝阳区雅宝路7号 E园EPARK大厦508

    公交路线:乘坐公交44路外环;58路;139路;特12路外环;特2路;夜20路外环到雅宝路公交站 下车,走140米即可达到。

    地铁路线:乘坐地铁1号线、2号线到建国门站(A出口)步行1000米即可到达;乘坐地铁2号线、6号线到朝阳门站(A出口)步行1200米即可到达雅宝路7号 E园EPARK大厦。

  • 成都服务中心

    电话:400 1816 180

    地址:成都市锦江区总府路31号Z31六楼(皇冠假日酒店旁)

    公交路线:乘坐58路、98路、锦城观光3号线、熊猫快线5号线在春熙路步行街北站下 步行约281米。

    地铁路线:乘坐地铁2号线或者3号线到春熙路C口下,步行约982米

  • 杭州服务中心

    电话:400 1816 180

    地址:杭州市江干区江锦路159号 平安金融中心B座8楼

    公交路线:901路、105路环线、106路环线、9M路:富春路民心路口站 176路:市民中心北大门站,市民中心西大门站

    地铁路线:号线钱江路站;4号线钱江路,江锦路

  • 武汉服务中心

    电话:400 1816 180

    地址:武汉市珞瑜路光谷世界城广场写字楼1栋1单元14层11421室

    公交路线:乘坐18路,25路,340路,510路,518路,521路等公交车到珞瑜路湖北省中医院站下车

    地铁路线:乘坐地铁2号线至珞雄路A口出,往湖北省中医院光谷院区方向步行50米至世界城广场写字楼

  • 南京服务中心

    电话:400 1816 180

    地址: 南京市秦淮区中山东路532号金蝶科技园 H1幢308号(林客社 内)

    公交路线:5路 34路 34路区间 36路 55路 59路 y5路夜间 17路 65路 115路 118路 y17路夜间

    地铁路线:地铁2号线明故宫站1号口出,向东200米

  • 广州服务中心

    电话:400 1816 180

    地址:广州市天河区体育西路103号维多利广场B座26楼K15

    公交路线:11,18,20,230,278,293,45,583,669,886冼村路中站下。 194,40,777,778,90,观光2路花城广场路站下。

    地铁路线:乘坐地铁APM线至花城大道站下B口出,步行约500米即可到达保利威座大厦北塔。

  • 西安服务中心

    电话:400 1816 180

    地址:西安市莲湖区北大街西华门十字西南角78号嘉会广场C座4层B021号

    公交路线:4路、12路、26路、36路、37路、229路、游7钟楼北站;15路、16路、32路、102路、182路、236路、286路西华门站。

    地铁路线:地铁二号线钟楼站150米;地铁一号线/二号线北大街站700米。

  • 重庆服务中心

    电话:400 1816 180

    地址:重庆市渝中区邹容路68号大都会广场16楼1603-1604室

    公交路线:401、135、114、111、401、151、862、181、262、105、866、153、466

    地铁路线:2号线临江门站500米、1号线小什字站500米、6号线小什字站500米。

  • 深圳服务中心

    电话:400 1816 180

    地址:深圳市罗湖区书城路都市名园B栋5楼B区(只接受预约拜访)

    公交路线:101路 10路 12路 203路 214路 215路 223路 29路 3路 85路 M112路 M191路 M192路 N3路 P100路(定制公交请预约) 高快巴士200号线 高快巴士20路 高快巴士863号线到地王大厦下,步行431米即可到达。

    地铁路线:乘坐1号线/罗宝线/2号线/蛇口线到大剧院(E口)出,步行498米即可到达都市名园B栋

预约托福考试规划师